PREMINULA GLUMICA MIRA FURLAN

Pamtićemo je po nezaboravnim ulogama

KulturaLifestyleVesti

22.1.2021 08:42 Autor: Marko Miladinović 0

Pamtićemo je po nezaboravnim ulogama Pamtićemo je po nezaboravnim ulogama
Glumica Mira Furlan preminula je 20. januara u Sjedinjenim Američkim Državama, a bila je jedna od poslednjih filmskih diva jugoslovenske kinematografije. Rođena je 1955.... Pamtićemo je po nezaboravnim ulogama

Glumica Mira Furlan preminula je 20. januara u Sjedinjenim Američkim Državama, a bila je jedna od poslednjih filmskih diva jugoslovenske kinematografije.

Rođena je 1955. godine u Zagrebu, i bila je članica Hrvatskog narodnog pozorišta do 1991. godine i odlaska u SAD. Do tada je ostvarila nekoliko filmskih uloga po kojima će je pamtiti više generacija u sada odvojenim zemljama Zapadnog Balkana – u delima Rajka Grlića (“U raljama života”), Emira Kusturice (“Otac na službenom putu”) ili Živka Nikolića (“Lepota poroka”).

U SAD je nastavila svoju karijeru, a međunarodna publika najviše je prepoznaje po ulogama u naučnofantastičnim serijama “Lost” i “Babylon 5”.

Od Mire se na društvenim mrežama opraštaju mnoge poznate ličnosti iz čitavog sveta. Scenarista i producent Michael J. Straczynski napisao je da je znao “da je njeno stanje već neko vreme loše, ali da su se svi nadali da će se popraviti“. Poznata glumica umrla je od posledica zaraze virusom Zapadnog Nila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...