PREMINUO NAJBOGATIJI ČLAN PORODICE ROTŠILD Iznenadna smrt predsednika švajcarske filijale banke

BankeNovacSvetVesti

16.1.2021 18:26 Autor: Vladimir Jokanović 0

PREMINUO NAJBOGATIJI ČLAN PORODICE ROTŠILD Iznenadna smrt predsednika švajcarske filijale banke PREMINUO NAJBOGATIJI ČLAN PORODICE ROTŠILD Iznenadna smrt predsednika švajcarske filijale banke
Bankar Benjamin de Rotšild (57) predsednik Edmond de Rothschild Holding SA, preminuo je u svom domu u Švajcarskoj, saopštila je kompanija u subotu. Smrt... PREMINUO NAJBOGATIJI ČLAN PORODICE ROTŠILD Iznenadna smrt predsednika švajcarske filijale banke

Bankar Benjamin de Rotšild (57) predsednik Edmond de Rothschild Holding SA, preminuo je u svom domu u Švajcarskoj, saopštila je kompanija u subotu. Smrt člana jedne od najbogatijih porodica u svetu nastupila je kao posledica srčanog udara u mestu Pregni.

Švajcarsku filijalu bankarske dinastije osnovao je njegov otac, baron Edmond de Rotšild 1953. posle bekstva iz okupirane Francuske. Bio je sedma generacija porodične imperije, koju je početkom 19. veka raširio Mejer Amšil Rotšild (Mayer Amschel Rothschild) iz Frankfurta.

Edmond de Rothschild Holding SA sa sedištem u Ženevi, kojom je Benjamin de Rotšild upravljao od 1997. godine, prema podacima iz 2019. imala je aktivu u vrednosti 173 milijarde franaka (194 milijarde dolara) i bila aktivna u 15 država.

Benjamin de Rotšild bio je jedini iz porodice na listi milijardera magazina Forbes u decembru prošle godine, sa oko 1,5 milijardi dolara ličnog bogatstva. Bio je strastveni jedriličar i vlasnik takmičarskog Gitana tima. Mediji ga opisuju kao vizionarskog preduzetnika u aktivnog filantropa, navodeći da je bio najbogatiji Rotšild.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...