Namenska industrija u Bosni I Hercegovini u usponu

Pretis iz Vogošće raspisao konkurs za nove radnike, povećava obim proizvodnje

BiznisBolji posaoRegionVesti

24.8.2021 10:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pretis iz Vogošće raspisao konkurs za nove radnike, povećava obim proizvodnje Pretis iz Vogošće raspisao konkurs za nove radnike, povećava obim proizvodnje
Jedna od vodećih kompanija iz oblasti namenske industrije u Bosni i Hercegovini, Pretis Vogošća, raspisala je konkurs za prijem 50 radnika, piše BiznisInfo.ba. Kako... Pretis iz Vogošće raspisao konkurs za nove radnike, povećava obim proizvodnje

Jedna od vodećih kompanija iz oblasti namenske industrije u Bosni i Hercegovini, Pretis Vogošća, raspisala je konkurs za prijem 50 radnika, piše BiznisInfo.ba.

Kako se navodi, radnici se traže zbog povećanja obima posla, a posebno iz oblasti metalske i hemijske proizvodnje. Njima se nudi zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme, sa mogućnošću da budu primljeni na neodređeno.

Namenska industrija u BiH je u usponu, a njen izvoz za šest meseci iznosio je više od 131 milion konvertibilnih maraka i veći je za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je nedavno iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

„PRETIS“ d.d. Vogošća

ul. Igmanska bb, Sarajevo, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
15.639.176 (2020)
Broj zaposlenih:
355 (2020)

Namenska proizvodnja koncentrisana je na proizvodnju municije, pa kao i uvek ova kategorija beleži najveće učešće u izvozu od 73,4 odsto, a za njom eksplozivi sa učešćem od 14,6 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...