Građani Srbije koji se vakcinišu posle 31. maja, nemaju pravo na pomoć

Prijavljivanje vakcinisanih za pomoć od 3.000 dinara počinje sutra

SrbijaVesti

31.5.2021 10:49 Autor: Miljan Paunović 0

Prijavljivanje vakcinisanih za pomoć od 3.000 dinara počinje sutra Prijavljivanje vakcinisanih za pomoć od 3.000 dinara počinje sutra
Prijava za novčanu pomoć svih građana Srbije koji su primili makar prvu dozu vakcine protiv korona virusa, zaključno sa 31. majem, počinje od sutra,... Prijavljivanje vakcinisanih za pomoć od 3.000 dinara počinje sutra

Prijava za novčanu pomoć svih građana Srbije koji su primili makar prvu dozu vakcine protiv korona virusa, zaključno sa 31. majem, počinje od sutra, 1. juna. Država je još ranije obezbedila po 3.000 dinara kao stimulaciju za svaku osobu koja se vakciniše do kraja maja.

Poslednji dan za prijavu je 15. jun, a novac na račune građana u bankama država će isplatiti u periodu od 12. do 20. juna.

Građani koji se vakcinišu posle 31. maja, nemaju pravo na pomoć.

Što se tiče prijave, procedura je organizovana na isti način poput one za 60 i 100 evra. Prijava će biti moguća na dva načina: online preko sajta Uprave za trezor; i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen uoči 1. juna kada prijava počinje.

Dakle, za prijavu za 3.000 dinara potreban je: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ukoliko nemate račun u banci, u prijavi je potrebno samo navesti naziv banke i račun će biti automatski otvoren.

Građani koji primaju socijalnu pomoć, kao i penzioneri, neće morati da se prijavljuju. Svi ostali imaju tu obavezu. Važno je istaći da pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji: Sinopharm, Pfizer, AstraZeneca i Sputnik V. Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani praktično neće morati u prijavi ni da daju.

U Srbiji je do sada vakcinisano (jednom dozom) 2.520.220 građana i svi oni imaju mogućnost da se prijave za ovaj vid novčane pomoći.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...