Veliko interesovanje za privatne letove

Privatne avio-kompanije prave listu čekanja

BiznisLifestyleLuksuzPoslovanjeSvetTurizamVesti

1.12.2021 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Privatne avio-kompanije prave listu čekanja Privatne avio-kompanije prave listu čekanja
Interesovanje za privatni avio-saobraćaj u vreme pandemije je toliko veliko da mnoge privatne avio-kompanije imaju drugu vrstu problema u odnosu na komercijalne: treba da... Privatne avio-kompanije prave listu čekanja

Interesovanje za privatni avio-saobraćaj u vreme pandemije je toliko veliko da mnoge privatne avio-kompanije imaju drugu vrstu problema u odnosu na komercijalne: treba da „drže korak“ sa potražnjom.

Privatna firma VistaJet saopštila je da je broj novih članova za prvu polovinu 2021. godine veći za 53 odsto u odnosu na 2020. godinu, pri čemu je iz Evrope najveći broj novih članova (51 odsto), pišu Novosti.

„Nije iznenađenje da su pretrage za čarter putovanja porasle za 520 procenata ​​u poslednjih 12 meseci – kaže Navin Ditakavi, izvršni direktor sajta za letove Next Vacay. Dodaje da su pretrage pod imenom „ako želiš da uzmeš privatni avion“ – porasle 1.100 odsto u poslednjih godinu dana, i to širom sveta.

Iako je dobar deo ljudi i pre pandemije mogao da bukira privatne letove, nisu to činili, a sada mnogi to rade prvi put, piše CNBC. Greg Branson-Pits (Gregg Brunson-Pitts) iz Advanced Aviation Team, brokerske avio-kompanije, kaže da tokom period lokdauna nisu samo bogataši koristili njihove usluge, već i vlade zemalja.

Za razliku od komercijalnog leta – gde putnici lete istim avionom u isto vreme i istog datuma – čarter letovi se značajno razlikuju po obimu i usluzi (VIP ketering i stjuardese). Zbog rastuće potražnje, fleksibilnost oko datuma putovanja takođe utiče na cene, ističe Branson-Pits.

Konkretno, let od Njujorka do Vašingtona, za četvoročlanu porodicu, komotno bi mogao da košta od 10.000 do 50.000 dolara, u zavisnosti od zahteva kupaca.

Džaret Preston (Jarrett Preston), izvršni direktor firme Idoneus, platio je 10.500 dolara povratnu kartu za relaciju Tampa-Majami, a koristio je usluge avio-kompanije Monarch Air Group. Političar i biznismen Ahmad Sahroni dao je oko 36.000 dolara za svoj prvi, privatni let od Balija do Džakarte, a išao je preko kompanije CeoJetset.

Stiven Sadaka (Steven Sadaka), CEO firma za istraživanje StevenDouglas, leteo je privatno s porodicom preko avio-kompanije Jet It, koja sat vremena vožnje naplaćuje 1.600 dolara. Izvršni direktor tehnološke zdravstvene firme CourMed, dao je 1.200 dolara za svoj prvi privatni let od Dalasa do Majamija.

Investicioni menadžer Brendon Hem (Brandan Ham) otišao je korak dalje. Kupio je u septembru Cirrus SR22, a pre početka pandemije krenuo je na obuku za pilote.

  • Tina

    7.12.2021 #1 Author

    Leteci automobili bi bila dobra opcija, a bice ih siigurno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...