PRIVREDA SE NEĆE OPORAVITI PREKO NOĆI Država će pomoći ugroženim sektorima novim paketom podrške, kaže Čadež

AnalizaSrbijaU fokusuVesti

13.1.2021 16:05 Autor: Ljiljana Begović 2

PRIVREDA SE NEĆE OPORAVITI PREKO NOĆI Država će pomoći ugroženim sektorima novim paketom podrške, kaže Čadež PRIVREDA SE NEĆE OPORAVITI PREKO NOĆI Država će pomoći ugroženim sektorima novim paketom podrške, kaže Čadež
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež povodom najavljenih novih mera pomoći privredi kaže da je Vlada Srbije reagovala adekvatno od samog početka krize. „Država... PRIVREDA SE NEĆE OPORAVITI PREKO NOĆI Država će pomoći ugroženim sektorima novim paketom podrške, kaže Čadež

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež povodom najavljenih novih mera pomoći privredi kaže da je Vlada Srbije reagovala adekvatno od samog početka krize.

„Država je pokazala da može i da hoće da sačuva najbitnije, i da je to upravo i novi paket pomoći koji je predsednik Vučić najavio. Pomoć će biti u vidu dve do tri polovine minimalca za firme plus određenu pomoć za najugroženije“, rekao je Čadež za RTS.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/bs

On je naveo da se privreda neće oproraviti preko noći, da ljudi neće početi da putuju prekosutra, da proizvodnja neće odjednom biti onakva kakva je bila, i da će se tržišta polako vraćati na staro.

„Ono što je veoma važno jesu investicije u infrastrukturu i to održava privredu. Država kada ulaže u infrastrukturu bio to auto-put, put, dalekovod, elektromreža, infrastruktura u telekomunikacijama, to je ono što pokreće i kompanije koje učestvuju u tim radovima“, kaže Čadež.

Dodaje da su Vlada i njen tim uspeli da održe nivo investicija.

„Svi radimo na tome da dovedemo investitore, da firmama u Evropi koje gledaju da smanje troškove i prebace svoje proizvodnje, da uštede a da ostanu konkurentni na tržištu“, rekao je Čadež.

Jedna osoba daje drugoj evre
Foto: Pixabay.com

Govoreći o planovima za 2021. navodi da je jako teško planirati bilo šta u uslovima pandemije, ali da tržišta očekuju globalna smirivanja ove godine.

„Ono što je dobro i što vidimo po nekim indikatorima na tržištu od cene bakra do indeksa na berzama jeste da globalna tržišta očekuju smirivanja i stabilizaciju“, ocenjuje Čadež.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...