PRIVREDNICIMA DOZVOLJEN UVOZ MASKI samo za svoje zaposlene

IzdvajamoSrbijaVestiZdravlje

25.3.2020 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PRIVREDNICIMA DOZVOLJEN UVOZ MASKI samo za svoje zaposlene PRIVREDNICIMA DOZVOLJEN UVOZ MASKI samo za svoje zaposlene
Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost, i to isključivo za sopstvene potrebe, saopštila je... PRIVREDNICIMA DOZVOLJEN UVOZ MASKI samo za svoje zaposlene

Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost, i to isključivo za sopstvene potrebe, saopštila je Vlada Srbije, čime je dodatno precizirana odluka u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme od prošle nedelje.

„Sve kompanije sa teritorije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom“, saopštila je Vlada Srbije.

Ova odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja virusa Covid-19. Vlada Srbije prati razvoj događaja i trudi se da zaštiti zdravlje građana, a dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji su u obavezi da dolaze na svoja radna mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...