PROFIT NLB BANKE BEOGRAD U PRVIH DEVET MESECI 4,3 MILIONA EVRA Rast plasmana od 15 odsto

BankeNovacRegionSrbijaVesti

17.11.2020 18:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PROFIT NLB BANKE BEOGRAD U PRVIH DEVET MESECI 4,3 MILIONA EVRA Rast plasmana od 15 odsto PROFIT NLB BANKE BEOGRAD U PRVIH DEVET MESECI 4,3 MILIONA EVRA Rast plasmana od 15 odsto
Profit NLB banke Beograd u prvih devet meseci ove godine iznosio je 4,3 miliona evra, navodi se u saopštenju banke. Kako se navodi, tokom... PROFIT NLB BANKE BEOGRAD U PRVIH DEVET MESECI 4,3 MILIONA EVRA Rast plasmana od 15 odsto

Profit NLB banke Beograd u prvih devet meseci ove godine iznosio je 4,3 miliona evra, navodi se u saopštenju banke.

Kako se navodi, tokom prvih devet meseci ove godine NLB Banka je nastavila da podržava privredu i građane i zabeležila rast plasmana od 15 odsto u odnosu na kraj prošle godine.

“NLB banka Beograd odobrila je 40,7 miliona evra kredita u skladu sa Uredbom o utvrđivanju garantne šeme Vlade Republike Srbije, a u segmentu poljoprivrede, gotovo 26 miliona evra plasirano je u okviru programa subvencija” izjavio je predsednik izvršnog odbora NLB banke Beograd Branko Greganović.

Dodatno, sa ciljem podrške privredi u kriznom periodu, na nivou grupe realizovan je projekat Okvir podrške, u okviru kojeg je 280 privrednika iz regiona osvojilo oglasni prostor kod medijskih partnera sa kojima članice grupe sarađuju. Isto tako, devetu godinu za redom realizovan je i NLB Organic konkurs, čime je nastavljena podrška organskim proizvođačima, istakao je Greganović.

On je dodao da je u prvih devet meseci ove godine banka nastavila da odobrava kredite i građanima. Značajan rast je zabeležen u segmentu stambenih kredita, pa je iznos odobrenih stambenih zajmova za čak 35 odsto veći nego na početku ove godine.

Inače, NLB grupa, u okviru koje posluje NLB banka Beograd, u prvih devet meseci ove godine ostvarila je neto profit od 104,6 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...