Velika je konkurencija na tržištu najmnogoljudnije zemlje

Proizvođač automobila Changan širi prodaju izvan Kine

AutomobiliLifestyleSvetVesti

24.8.2021 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Proizvođač automobila Changan širi prodaju izvan Kine Proizvođač automobila Changan širi prodaju izvan Kine
Kineski proizvođač automobila Changan ima za cilj da povećava svoju prodaju do obima od tri miliona vozila godišnje 2025. godine i 4,5 miliona jedinica... Proizvođač automobila Changan širi prodaju izvan Kine

Kineski proizvođač automobila Changan ima za cilj da povećava svoju prodaju do obima od tri miliona vozila godišnje 2025. godine i 4,5 miliona jedinica godišnje do 2030. godine, rekao je njegov predsednik uprave Žu Huarong.

Kako ističe kineski direktor, trideset odsto planirane prodaje u 2030. godini trebalo bi da bude ostvareno izvan Kine, prenosi Reuters. Changan, koji razvija električna vozila (EV) sa Huawei Technologies i proizvođačem baterija CATL, planira da uloži 150 milijardi juana (23,14 milijardi dolara) u industriju pametnih električnih vozila u narednih pet godina.

Changan, koji upravlja zajedničkim ulaganjem sa američkim proizvođačem Ford Motors, prodao je prošle godine dva miliona vozila.

Kina je najveće svetsko tržište automobila, a u poslednje vreme ubrzava razvoj električnih vozila radi poboljšanja tehnologija i borbe protiv zagađenja vazduha u zemlji. Vlasti očekuju da će 20 odsto ukupne prodaje 2025. godine biti električni automobili.

Proizvođač iz grada Čongkinga ima loklanog rivala, kompaniju Geely iz Hangžua. Geely za poslovni cilj ima prodaju 3,65 miliona automobila 2025. godine. Na nacionalnom tržištu, ipak, najveći učesnik u ovom trenutku je kompanija Great Wall, koja cilja četiri miliona prodatih automobila u istom periodu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...