Zaposleni u „zelenim zgradama" zadovoljniji i produktivniji

Prva „CO2 neutralna zgrada” u industrijskoj zoni Novog Sada

BiznisInfrastrukturaInovacijePreduzetnikSrbijaVesti

3.6.2021 15:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prva „CO2 neutralna zgrada” u industrijskoj zoni Novog Sada Prva „CO2 neutralna zgrada” u industrijskoj zoni Novog Sada
Razvojni centar kompanije Schneider Electric u Novom Sadu sledeće godine prelazi u novu poslovnu zgradu, koja će biti jedna od najsavremenije tehnički i tehnološki... Prva „CO2 neutralna zgrada” u industrijskoj zoni Novog Sada

Razvojni centar kompanije Schneider Electric u Novom Sadu sledeće godine prelazi u novu poslovnu zgradu, koja će biti jedna od najsavremenije tehnički i tehnološki opremljenih zgrada u Srbiji, po meri zaposlenih i u skladu sa najvišim ekološkim i energetskim zahtevima.

Kako je preneo Tanjug, objekat će imati status „CO2 neutralne zgrade“. Kompanija je saopštila da će kroz ovaj projekat industrijska zona nekadašnjeg giganta – fabrike Novkabel, ponovo dobiti status centra razvoja novih tehnologija.

Foto: Pexels/Akil Mazumder

Schneider Electric u Srbiji trenutno ima više od 1.000 zaposlenih, a novi prostor Razvojnog centra omogućiće dalji rast i zapošljavanje novih eksperata. Ovo predstavlja početak razvoja ove nekadašnje industrijske zone u moderno sedište kompanija koje se bave energetskim i IT inženjeringom, navodi se u saopštenju.

„Polazeći od rezultata svetskih istraživanja da su zaposleni u ‘zelenim zgradama’ zadovoljniji i produktivniji, a kvalitetno, komforno i ekološko okruženje postaje najpoželjnije mesto za rad, Razvojni centar Sćneider Electric nastavlja da ulaže u kvalitet uslova rada i života zaposlenih, kao i odgovorno poslovanje za dobrobit zajednice“, rekao je direktor Schneider Electric razvojnog centra Dragoljub Damljanović.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija 14.000 kvadrata nekadašnje industrijske hale Užara neće biti samo prenamena, već je cilj stvaranje specifične aatmosfere i istorijsko-ekonomskog identiteta ovog simbola Novog Sada.

  • Ljilja

    4.6.2021 #1 Author

    Novi Sad pokretač inovacija i razvoja ekološke svesti.Svaka čast.

    Odgovori

  • Anna

    4.6.2021 #2 Author

    Svaka čast. Nadam se da će i Beograd uskoro dobiti ovakvu zgradu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...