Američki gigant za predsednika upravnog odbora imenovao Suzan Arnold

Prva žena na čelu kompanije Disney

SvetVesti

2.12.2021 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Prva žena na čelu kompanije Disney Prva žena na čelu kompanije Disney
Kompanija Walt Disney je prvi put u svojoj istoriji, dugoj 98 godina, za predsednika upravnog odbora američkog giganta u industriji zabave imenovala jednu ženu.... Prva žena na čelu kompanije Disney

Kompanija Walt Disney je prvi put u svojoj istoriji, dugoj 98 godina, za predsednika upravnog odbora američkog giganta u industriji zabave imenovala jednu ženu.

Suzan Arnold (Susan Arnold), koja je već 14 godina član upravnog odbora američkog giganta u industriji zabave, naslediće na toj dužnosti Roberta Ajgera (Robert Iger) krajem ove godine, izveštava Tanjug, pozivajući se na britanski javni servis BBC.

Arnold je ranije bila izvršni direktor u globalnoj investicionoj kompaniji Carlyle. Osim toga, imala je više pozicije i u drugim velikim američkim kompanijama, kao što su Procter & Gamble i McDonald’s.

Ajger, koji je 2020. godine dao ostavku na mesto generalnog direktora kompanije Disney posle 15 godina na toj funkciji, napustiće kompaniju do kraja ovog meseca.

Arnold je u zvaničnom saopštenju navela da se, kao nova predsednica upravnog odbora, raduje što će nastaviti da služi dugoročnim interesima akcionara kompanije Disney i tesnoj saradnji sa glavnim izvršnim direktorom Bobom Čapekom (Bob Chapek), koji nadograđuje “stoletno nasleđe stvaralačke izvrsnosti i inovativnosti kompanije”.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...