Telefonski razgovor predsednika Rusije i SAD

Putin i Bajden upozorili jedan drugog zbog Ukrajine

SvetVesti

31.12.2021 12:21 Autor: Vladimir Jokanović 0

Putin i Bajden upozorili jedan drugog zbog Ukrajine Putin i Bajden upozorili jedan drugog zbog Ukrajine
Američki i ruski predsednik, Džo Bajden i Vladimir Putin upozorili su u četvrtak uveče (CET) jedan drugog da bi eskalacija tenzija oko Ukrajine mogla... Putin i Bajden upozorili jedan drugog zbog Ukrajine

Američki i ruski predsednik, Džo Bajden i Vladimir Putin upozorili su u četvrtak uveče (CET) jedan drugog da bi eskalacija tenzija oko Ukrajine mogla da naruši odnose dve zemlje, saopštili su zvaničnici u Vašingtonu i Moskvi.

Izgleda kao da su dvojica lidera spremni da nastave dalje sa diplomatskim aranžmanom nakon drugog poziva ovog meseca, prenosi Reuters.

„Jasno je stavio do znanja (Bajden) da će SAD i saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija izvrši dodatnu invaziju na Ukrajinu“, navedeno je u saopštenju Bele kuće.

Putin je rekao Bajdenu da bi bilo kakve sankcije mogle da prekinu veze između Rusije i SAD i da bi to bila velika greška, saopštio je Kremlj. Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao je da je Rusija zadovoljna telefonskim razgovorom, za koji je rekao da je bio fokusiran na bezbednosne garancije koje Moskva želi od Zapada.

Telefonski poziv koji je obavljen na Putinovu inicijativu počeo je u 21:30 i trajao je 50 minuta, kako su naveli američki zvaničnici. SAD i Rusija održaće bilateralne razgovore 10. januara, dok će Rusija i NATO imati sastanke u okviru Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OSCD) 12. i 13. januara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...