PUTIN NALOŽIO IZRADU PLANA ZA OPORAVAK DO 1. JUNA Ubrzo preporuke za ukidanje epidemioloških mera

SvetVesti

11.5.2020 15:31 Autor: Vladimir Jokanović 1

PUTIN NALOŽIO IZRADU PLANA ZA OPORAVAK DO 1. JUNA Ubrzo preporuke za ukidanje epidemioloških mera PUTIN NALOŽIO IZRADU PLANA ZA OPORAVAK DO 1. JUNA Ubrzo preporuke za ukidanje epidemioloških mera
Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Vladi Rusije da do 1. juna predstavi nacionalni akcioni plan za ekonomski oporavak, zbog krize izazvane pandemijom korona... PUTIN NALOŽIO IZRADU PLANA ZA OPORAVAK DO 1. JUNA Ubrzo preporuke za ukidanje epidemioloških mera

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Vladi Rusije da do 1. juna predstavi nacionalni akcioni plan za ekonomski oporavak, zbog krize izazvane pandemijom korona virusa. Premijer Mihail Mišustin i šefovi regiona imenovani su odgovornim za izradu plana.

Putin je saopštio da „Vlada Rusije zajedno sa visokim zvaničnicima (šefovima najviših izvršnih organa vlasti) konstitutivnih entiteta Ruske Federacije i uz učešće predstavnika svih ruskih poslovnih udruženja razvije i podnese nacionalni akcioni plan koji će obnoviti zaposlenost i prihode stanovništva, ekonomski rast i dugoročne strukturne promene u privredi“, navedeno je na sajtu Kremlja.

Takođe, ruski predsednik zatražio je od kabineta premijera i radne grupe Državnog saveta da do 12. maja pripreme preporuke za etapno ukidanje epidemioloških mera u regionima. On je takođe naložio premijeru da razvije mere podrške društveno orijentisanim nevladinim organizacijama po analogiji pomoći malim i srednjim preduzećima.

Putin je naložio Ministarstvu zdravlja i Federalnoj službi za zaštitu zdravlja (Rospotrebnadzor) da prilagode mere zaštite od širenja epidemije i da izveštaj o tome podnesu do 15. maja. Pored toga, Vladi je naloženo da do 20. maja o trošku saveznih organa oformi terensku bolnicu u Murmanskoj oblasti, a do istog datuma treba da bude razrađeno pitanje povećanja maksimalnog budžetskog zajma za regione, kao i dodatna podrška volonterima koji su uključeni u borbu protiv širenja epidemije korona virusa.

Premijer Rusije Mišustin zaražen je korona virusom i od kraja aprila se nalazi u samoizolaciji. Privremeni vršlilac dužnosti premijera je prvi potpredsednik Vlade, Andrej Beolusov.

U Rusiji su u protekla 24 sata zabeležena 11.012 nova slučaja zaraze korona virusom, čime je ukupan broj zaraženih dostigao 209.688. Preminulo je 1.915 ljudi, dok je ozdravilo 34.306. Gotovo svakog dana prošle sedmice Rusija je beležila 10.000 novih registrovanih slučajeva. Zvaničnici su to delimično pripisali masovnom testiranju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...