PUTNICI IZ GRČKE SAMO SA TESTOM MOGU NA KIPAR Zbog porasta broja obolelih grčka policija pojačala kontrole u popularnim letovalištima

BiznisEUTurizamVesti

3.8.2020 09:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PUTNICI IZ GRČKE SAMO SA TESTOM MOGU NA KIPAR Zbog porasta broja obolelih grčka policija pojačala kontrole u popularnim letovalištima PUTNICI IZ GRČKE SAMO SA TESTOM MOGU NA KIPAR Zbog porasta broja obolelih grčka policija pojačala kontrole u popularnim letovalištima
Svi koji iz Grčke dolaze na Kipar, od 6. avgusta će morati da imaju negativan PCR test, saopštile su zdravstvene službe, nakon porasta broja... PUTNICI IZ GRČKE SAMO SA TESTOM MOGU NA KIPAR Zbog porasta broja obolelih grčka policija pojačala kontrole u popularnim letovalištima

Svi koji iz Grčke dolaze na Kipar, od 6. avgusta će morati da imaju negativan PCR test, saopštile su zdravstvene službe, nakon porasta broja slučajeva korona virusa u Grčkoj. Grčka policija je za vikend sprovela opširne patrole poštovanja preventivnih epidemioloških mera u turističkim destinacijama na ostrvima Paros, Mikonos, Santorini.

Ministarstvo zdravlja Kipra saopštilo je da će svi putnici iz Grčke morati da pokažu negativan PCR test urađen 72 sata pre putovanja na Kipar, prenosi Rojters.

Foto; Pixabay.com

Kipar je jedna od prvih zemalja koja je uvela obavezno testiranje za sve koji dolaze kiz Grčke iako ona beleži značajno niže stope zaraze od ostalih evropskih zemalja. Grčka je popularno odredište za hiljade Kiprana.

U subotu je Grčka prijavila svoj najviši jednodnevni skok tokom poslednjih nedelja, a to je 110 novih slučajeva, dok je Kipar u petak prijavio 25 novih slučajeva, što je prvi dvocifreni broj posle dosta vremena.

Grčka policija uhapsila je nekoliko osoba tokom kontrole pridržavanja mera u popularnim letovalištima, dok je inspekcija zatvorila nekoiliko barova i klubova i izdala novčane kazne.

Na Parosu je inspekcija obišla noćne klubove od kojih je jedan zatvorila na 15 dana, jer je u njemu bilo više gostiju od dozvoljenog broja. Izdata je i novčana kazna od 3.000 evra. Uhapšeno je pet osoba zbog buke, prenosi ANA.

Foto: Pexels.com

Na Mikonosu je uhapšen italijanski državljanin koji je organizovao žurku u kući, jer je bilo previše ljudi. Policija je proveravala da li se devet barova na plaži i 17 barova i klubova pridržava propisanih mera.

Dve osobe su uhapšene pošto nisu imale dozvolu za postavljanje ležaljki na plažu, i još šest pojedinaca zbog stvaranja buke.

Na Santoriniju su, posle inspekcije sedam barova i klubova, privedene tri osobe, takođe zbog remećanja javnog reda i mira.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...