PUTNICIMA KOJI U GRČKU STIŽU 1. I 2. JULA “PROGLEDAĆE KROZ PRSTE” Za sve ostale, QR kod biće obavezan

BiznisEUSrbijaTurizamVesti

29.6.2020 14:54 Autor: Marija Jovanović 1

PUTNICIMA KOJI U GRČKU STIŽU 1. I 2. JULA “PROGLEDAĆE KROZ PRSTE” Za sve ostale, QR kod biće obavezan PUTNICIMA KOJI U GRČKU STIŽU 1. I 2. JULA “PROGLEDAĆE KROZ PRSTE” Za sve ostale, QR kod biće obavezan
Prema najnovijim protokolima, od 1. jula svi putnici koji ulaze u Grčku moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u tu... PUTNICIMA KOJI U GRČKU STIŽU 1. I 2. JULA “PROGLEDAĆE KROZ PRSTE” Za sve ostale, QR kod biće obavezan

Prema najnovijim protokolima, od 1. jula svi putnici koji ulaze u Grčku moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u tu zemlju na osnovu kog će dobiti QR kod koji je neophodan za ulazak u Grčku.

Međutim, za grupe koje u ovu zemlju ulaze 1. i 2. jula neće biti problema ukoliko ne stignu da popune novi obrazac koji mora da bude star 48 sati, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

„Biće malo problematičan taj uzlaz i popunjavanje formulara s obzirom na to da je ovo novo i da za putovanje 1. ili 2. jula već kasnimo 48 sati, ali imamo uveravanja od kolega iz Grčke da to neće biti problem za grupe koje krenu na put tada i da će biti tolerancije za to“, rekao je Seničić Tanjugu.

Foto: Pixabay.com

Formular koji sadrži detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj, može se naći na sajtu vlade Grčke, imaju ga sve turističke agencije, a takođe se nalazi i na sajtu YUTA.

Kako se navodi, QR kod ne dobija se odmah, već samo povratni mejl koji je elektronski generisan, a u narednih nekoliko sati stiže i personalizovan kod koji je dovoljan za svakog ko popuni formular.

Na osnovu očitanog QR koda zdravstveni tim na granici odlučuje da li će se obaviti testiranje ili će putnici bez dodatnog zadržavanja nastaviti put.

Kada je reč o drugim turističkim destinacijama, Seničić kaže da za Tursku, Egipat, Tunis i Španiju nema posebnih protokola i da se uzorkovano testiranje sprovodi u svim ovim zemljama. Prema njegovim rečima, do sada rezultati nisu pokazali da ima pozitivnih i niko od putnika nije u karantinu.

Tagovi
EKO GRČKA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...