Polisa omogućava obraćanje najbližoj zdravstvenoj ustanovi tokom boravka u inostranstvu

Putno osiguranje moguće i preko RFZO

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.7.2021 08:33 Autor: Marija Jovanović 0

Putno osiguranje moguće i preko RFZO Putno osiguranje moguće i preko RFZO
Građani Srbije putno osiguranje mogu da nabave i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), u bilo kojoj filijali ili... Putno osiguranje moguće i preko RFZO

Građani Srbije putno osiguranje mogu da nabave i preko dobrovoljnog osiguranja koje sprovodi Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), u bilo kojoj filijali ili ispostavi, bez obzira na prebivalište osiguranika.

Putna polisa RFZO omogućava osiguraniku da se u slučaju potrebe obrati najbližoj zdravstvenoj ustanovi u mestu u kome se zatekne van zemlje, ne ograničavajući ga na državne ustanove ili bilo kakvu drugu mrežu zdravstvenih ustanova.

Trošak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u inostranstvu biće refundiran, uz račun i medicinski dokument, a rok za isplatu je 14 dana. Za priznavanje troškova nije od značaja ni to da li sa zemljom putovanja Srbija ima sklopljen međudržavni ugovor, prenosi N1.

Cena porodične polise za Grčku, kao i bilo koju drugu evropsku zemlju uključujući i Tursku i Rusiju, za put od deset dana iznosi 780 dinara po osobi, za 15 dana 1.090 dinara, dok se put od pet dana može osigurati za 390 dinara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...