kompanija u stečaju duguje za isplatu sedam zarada

Radnici Montenegro Airlines potražuju skoro 13 miliona evra

RegionVesti

25.12.2021 12:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Radnici Montenegro Airlines potražuju skoro 13 miliona evra Radnici Montenegro Airlines potražuju skoro 13 miliona evra
Radnici Montenegro Airlinesa u stečaju, godinu nakon što su avioni kompanije prizemljeni, potražuju ukupno oko 13 miliona evra bruto za isplatu sedam zarada koje... Radnici Montenegro Airlines potražuju skoro 13 miliona evra

Radnici Montenegro Airlinesa u stečaju, godinu nakon što su avioni kompanije prizemljeni, potražuju ukupno oko 13 miliona evra bruto za isplatu sedam zarada koje im se duguju, povezivanje radnog staža i otpremnine.

Jedan od angažovanih radnika kompanije u stečaju, Miljan Perović, rekao je da su se okupili na godišnjicu prizemljenja flote kako bi javnost podsetili da je Montenegro Airlines i dalje živ, prenosi agencija Mina, a piše Dan.

„Montenegro Airlines je uspeo da sačuva sve resurse i imovinu, uprkos pritiscima i opstrukcijama vlade. Podsećamo na skrnavljenje logoa, zatvaranje poslovnica i Foker koji leži u hangaru, dok ToMontenegro održava avione po belom svijetu“, kazao je Perović i dodao da radnici Montenegro Airlines-a i dalje traže sastanak s Vladom.

„U martu smo vladi poslali sedam zahteva da se sastanemo, koji se tiču zarada, povezivanja radnog staža i kvalitetnog socijalnog programa za sve koji ne nađu zaposlenje u novoj kompaniji. Podnećemo i krivičnu prijavu protiv organizovane grupe za nanošenje štete Montenegro Airlines, ali o tome će javnost biti obaveštena blagovremeno“, rekao je Perović.

TOMONTENEGRO DOO

BULEVAR DŽORDŽA VAŠINGTONA BROJ 98, THE CAPITAL PLAZA, DIPLOMATSKA KULA, SPRAT 4, PODGORICA, Crna Gora

Zaposlena u Montenegro Airlines, Nela Marković, saopštila je da je na dan otvaranja stečajnog postupka u radnom odnosu bilo 373 zaposlenih.

„Za taj broj zaposlenih izvršen je obračun mesečnih zarada, povezivanje doprinosa i socijalnog osiguranja od 2017. godine, i obračunata pripadajuća otpremnina. Ukupna potraživanja iznose oko 13 miliona evra, od čega bi u budžet bilo vraćeno više od šest miliona, a u taj iznos uračunate su i otpremnine“, navela je Marković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...