Do sada je 39 preduzeća dobilo sredstva Razvojne agencije Srbije

Raspisan poziv za podršku domaćim firmama za lakši ulazak u lance dobavljača

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

30.8.2021 11:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raspisan poziv za podršku domaćim firmama za lakši ulazak u lance dobavljača Raspisan poziv za podršku domaćim firmama za lakši ulazak u lance dobavljača
Razvojna agencija Srbije (RAS) je raspisala javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u ovoj... Raspisan poziv za podršku domaćim firmama za lakši ulazak u lance dobavljača

Razvojna agencija Srbije (RAS) je raspisala javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u ovoj godini, a poziv je otvoren do 26. oktobra.

Reč je o višegodišnjem programu usmerenom na jačanje poslovnih kapaciteta domaćih privrednih društava kako bi ona postala dobavljači velikih multinacionalnih kompanija ili proširila postojeću saradnju sa njima.

Kako navode iz RAS, program je namenjen proizvodačima u sektorima automobilske industrije, uređaja i komponenti za automobilsku industriju, obrade metala, proizvodačima mašina i opreme za druge namene, zatim sektoru gume i plastike, proizvodačima kućnih aparata i delova za aparate, kao i sektoru električnih i elektronskih sistema.

Ukupan budžet programa iznosi 230 miliona dinara.

Program je pokrenut 2019. godine i ovo je četvrti javni poziv, a kroz prethodna tri je 39 domaćih privrednih društava dobilo sredstva za podršku.

  • DANA

    6.3.2022 #1 Author

    Mnogima će ovo puno znaciti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...