RAST POSLOVNOG RASPOLOŽENJA U SRBIJI Optimizam ojačao u pogledu budućeg zapošljavanja u septembru, pokazuje izveštaj EK

BiznisIzdvajamoSrbijaVesti

30.9.2020 08:57 Autor: Ljiljana Begović 2

RAST POSLOVNOG RASPOLOŽENJA U SRBIJI Optimizam ojačao u pogledu budućeg zapošljavanja u septembru, pokazuje izveštaj EK RAST POSLOVNOG RASPOLOŽENJA U SRBIJI Optimizam ojačao u pogledu budućeg zapošljavanja u septembru, pokazuje izveštaj EK
Optimizam među privrednicima u Srbiji i njihova očekivanja u pogledu budućeg zapošljavanja ojačali su u septembru 2020. u odnosu na prethodni mesec, pokazuje istraživanje... RAST POSLOVNOG RASPOLOŽENJA U SRBIJI Optimizam ojačao u pogledu budućeg zapošljavanja u septembru, pokazuje izveštaj EK

Optimizam među privrednicima u Srbiji i njihova očekivanja u pogledu budućeg zapošljavanja ojačali su u septembru 2020. u odnosu na prethodni mesec, pokazuje istraživanje Evropske komisije.

Indeks poslovnog raspoloženja u Srbiji popeo se sa 82,7 poena u avgustu na 89,8 bodova u septembru.

Indikator očekivanja novog zapošljavanja kod privrednika u Srbiji takođe je skočio sa avgustovskog nivoa od 102,1 bod na 109,6 poena u septembru.

Poslovni sastanak
Foto: Pexels.com

Znatno je poboljšan poslovni sentiment u srpskoj industriji, gde je indeks napredovao sa minus 3,1 poen u avgustu na minus 1,6 poena ovog meseca, dok su u sektoru usluga poslovna očekivanja skočila sa nivoa od minus 18,9 bodova prošlog meseca na minus 10,4 u septembru.

Rast beleži u septembru i indeks poverenja srpskih potrošača na 6,2 poena u odnosu na avgustovskih četiri boda.

Jedino je među kompanijama iz građevinskog sektora došlo do porasta pesimizma u septembru, s obzirom na to da je poslovno raspoloženje splasnulo na minus 7,1 poen sa nivoa od minus 3,2 boda u avgustu, prema rezultatima istraživanja Evropske komisije, prenosi Tanjug.

  • Irina

    30.9.2020 #1 Author

    Ove vesti prema istrazivanjima EK su zaista optimisticne i dobre su zbog novih investicija i zaposljavanja ljudi

    Odgovori

  • Zoka

    30.9.2020 #2 Author

    Dobra prilika da steknu radno iskustvo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...