RAST PROIZVODNJE U REPUBLICI SRPSKOJ U NOVEMBRU Za 2,2 odsto u odnosu na oktobar

RegionVesti

23.12.2020 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAST PROIZVODNJE U REPUBLICI SRPSKOJ U NOVEMBRU Za 2,2 odsto u odnosu na oktobar RAST PROIZVODNJE U REPUBLICI SRPSKOJ U NOVEMBRU Za 2,2 odsto u odnosu na oktobar
Desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u novembru veća je za 2,2 odsto nego u oktobru, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS. U... RAST PROIZVODNJE U REPUBLICI SRPSKOJ U NOVEMBRU Za 2,2 odsto u odnosu na oktobar

Desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u novembru veća je za 2,2 odsto nego u oktobru, podaci su Republičkog zavoda za statistiku RS.

U ovom periodu u prerađivačkoj industriji registrovan je rast od 1,5 odsto, a pad od 0,4 odsto u području proizvodnje i snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacijom. Pad od 4,5 odsto registrovan je i u sektoru vađenja ruda i kamena, prenose ,,Nezavisne“.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Srpskoj u novembru ove godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, manja je za 1,8 odsto.

Prema zvaničnim statističkim podacima, broj zaposlenih radnika u industriji u Republici Srpskoj u novembru, u odnosu na oktobar, veći je za 0,2 odsto, dok je za 11 meseci ove godine, u odnosu na isti period prošle godine, manji za 1,3 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...