RAST ZAPOSLENOSTI U NEMAČKOJ Barometar IFO instituta pokazuje najveći uzlazni trend zapošljavanja u proizvodnom sektoru

EUVesti

28.9.2020 16:52 Autor: Ljiljana Begović 1

RAST ZAPOSLENOSTI U NEMAČKOJ Barometar IFO instituta pokazuje najveći uzlazni trend zapošljavanja u proizvodnom sektoru RAST ZAPOSLENOSTI U NEMAČKOJ Barometar IFO instituta pokazuje najveći uzlazni trend zapošljavanja u proizvodnom sektoru
Uprkos pandemiji sve više nemačkih kompanija planira da zaposli nove radnike. Prema izveštaju nemačkog IFO instituta za ekonomska istraživanja, barometar zaposlenosti, popeo se na... RAST ZAPOSLENOSTI U NEMAČKOJ Barometar IFO instituta pokazuje najveći uzlazni trend zapošljavanja u proizvodnom sektoru

Uprkos pandemiji sve više nemačkih kompanija planira da zaposli nove radnike.

Prema izveštaju nemačkog IFO instituta za ekonomska istraživanja, barometar zaposlenosti, popeo se na 96,3 poena u septembru sa nivoa od 95,4 poena u avgustu. Nemačka ekonomija se oporavlja i takvo kretanje se sve više odražava na zapošljavanje.

Uzlazni trend zapošljavanja, nastavljen je u proizvodnom sektoru, gde se pokazatelj popeo sa majskog nivoa od minus 29,1 poena na minus 16,2 boda u septembru.

Ipak, generalno posmatrano, kompanije i dalje otpuštaju više ljudi nego što zapošljavaju, napominje IFO.

Foto: Tanjug/AP

Pružaoci usluga, posebno u IT sektoru, takođe planiraju veće zapošljavanje, što potvrđuje podatak da je indikator zapošljavanja u uslužnoj delatnosti napredovao sa minusa od 13,6 poena u maju na sadašnjih plus 5,2 boda.

Značajno povećanje radne snage sada planiraju i trgovinske kompanije i građevinska društva u Nemačkoj, dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

  • Lelica

    29.9.2020 #1 Author

    Pa u uspesnoj zemlji i moze da se povecava zaposlenost

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...