RASTE BROJ OBOLELIH U SVETU Nova žarišta u Kini, SAD hitno odobrile eksperimentalni lek za Covid-19

SvetVesti

2.5.2020 11:36 Autor: Ljiljana Begović 1

RASTE BROJ OBOLELIH U SVETU Nova žarišta u Kini, SAD hitno odobrile eksperimentalni lek za Covid-19 RASTE BROJ OBOLELIH U SVETU Nova žarišta u Kini, SAD hitno odobrile eksperimentalni lek za Covid-19
Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) dala je hitno odobrenje da se eksperimentalni lek remdesivir koristi u lečenju od Covid-19, izjavio je predsednik... RASTE BROJ OBOLELIH U SVETU Nova žarišta u Kini, SAD hitno odobrile eksperimentalni lek za Covid-19

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) dala je hitno odobrenje da se eksperimentalni lek remdesivir koristi u lečenju od Covid-19, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp (Donald Trump). On je rekao da je izvršni direktor farmaceutske kompanije „Gilead“, koja je razvila lek, ovaj potez opisao kao važan prvi korak i da će oni donirati milion bočica remdesivira, navodi BBC. Potpredsednik SAD Majk Pens (Mike Pence) rekao je da će distribucija leka bolnicama početi u ponedeljak. Broj zaraženih korona virusom u SAD do sada je 1.131.492.

Iz kineske pokrajine Heilongđijang stižu vesti o novim žarištima korona virusa, piše Deutche Welle, navodeći da su reakcije zvaničnika suzdržane, ali i da neki već govore o drugom Vuhanu. U Kini se svakodnevni život uglavnom vratio u normalu, kriva novih slučajeva zaraze od početka aprila je konstantna, gotovo na nuli, kako pokazuje grafika američkog Univerziteta Džons Hopkins (Johns Hopkins).

Skoro 3.000 članova posade kruzera velike turističke kompanije TUI smešteno je u karantin na brodu, pošto je jedan od njih na testiranju bio pozitivan na novi korona virus, saopštila je kompanija, prenosi DW. Petnaest članova posade broda „Mein Schiff 3“ testirano je pošto su imali lakše simptome gripa. Zasad je jedan od njih pozitivan na covid-19. Petnaest mornara smešteno je u izolaciju.

Ruski ministar građevinarstva Vladimir Jakušev primljen je u bolnicu pošto se zarazio korona virusom, dan pošto je objavljeno da je zaražen premijer, prenosi „Interfaks“. U Rusiji je smatraju epidemiolozi epidemija dostigla vrhunac, do sada je zaraženo oko 115.000 ljudi, umrlo je više od 1.000 osoba.

U svetu je do sada novim korona virusom zaraženo više od 3.402.000 ljudi, a umrlo je 239.622. Od bolesti se oporavilo 1.083.941 osoba, podaci su portala Worldofmeters.info. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...