RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU U Severnoj Makedoniji najviše preminulih u jednom danu

IzdvajamoRegionVesti

4.4.2020 11:30 Autor: Ljiljana Begović 0

RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU U Severnoj Makedoniji najviše preminulih u jednom danu RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU U Severnoj Makedoniji najviše preminulih u jednom danu
Korona virusom je u regionu sve više zaraženih, i dalje je najviše obolelih u Hrvatskoj, dok je u Severnoj Makedoniji zabeležen najveći broj preminulih... RASTE BROJ ZARAŽENIH U REGIONU U Severnoj Makedoniji najviše preminulih u jednom danu

Korona virusom je u regionu sve više zaraženih, i dalje je najviše obolelih u Hrvatskoj, dok je u Severnoj Makedoniji zabeležen najveći broj preminulih u jednom danu. U večini zemalja su uvedene restriktivne mere.

U Hrvatskoj je otkriveno 47 novih slučajeva, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 1126. U Zadru je preminula 13. osoba od posledica korona virusa. Direktorka Nacionalnog štaba  i Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić nada se da bi za tri nedelje epidemija mogla da dosegne vrhunac i da bi tada broj oboljelih mogao da počne da pada.

U Crnoj Gori potvrđena su dva nova slučaja korona virusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje .“Od jučerašnjeg preseka analizirano je 127 uzoraka od kojih su dva bila pozitivna na novi korona virus. Svi novooboleli su iz Podgorice i kontakti su ranije poznatih slučajeva“, istakli su iz Instituta za javno zdravlje. U Crnoj Gori od početka epidemije, obolele su 203 osobe.

Mesec dana nakon što je potvrđen prvi slučaj i 15 dana posle prvog smrtnog slučaja među obolelima, u Bosni i Hercegovini registrovane su ukupno 624 obolele osobe, 30  se oporavilo, a zabeležen je i 21 smrtni slučaj. Naredne dve nedelje će biti prelomne , ocenjuju članovi kriznih štabova, zbog čega apeluju na građane da poštuju izrečene mere, odnosno da bez potrebe ne izlaze iz kuća i stanova.

U Republici Srpskoj u poslednja 24 časa registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Kako prenosi RTRS, reč je o muškracu i dve žene, a svi su iz Banjaluke. Sve tri osobe su u izolaciji, istaklo je Ministarstvo. U poslednja 24 sata testirane su 94 osobe.

U Sloveniji je od posledica korona virusa preminulo još šest osoba, čime je ukupan broj smrtnih slucajeva porastao na 28, pokazuju u nedelju objavljeni podaci vlade. Prema vladinim podacima, broj zaraženih porastao je za 20 u odnosu na dan ranije i sada iznosi 997.

STA napominje da iako broj smrtnih slučajeva brzo raste, broj pacijenata u bolnicama je uglavnom isti ili čak i pada proteklih dana.

U Severnoj Makedoniji petoro ljudi preminulo je u subotu od posledica infekcije korona virusom i to je najviše smrtnih slučajeva u jednom danu u toj zemlji, navodi AP. Registrovano je 53 novih slučajeva obolevanja od korona virusa, tako da je ukupan broj 483 osoba. Preminulo je ukupno sedamnaestoro ljudi.

DržavaNovo oboleliUkupno obolelihPreminuliIzlečeni
Hrvatska47112613119
Slovenija209972870
Crna Gora220321
FBiH/RS5/3629/30221/730
Severna Makedonija5348317

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...