RASTE OPTIMIZAM INVESTITORA U NEMAČKOJ Tržište se polako oporavlja, ali bankarski sektor je i dalje u krizi

EUVesti

11.8.2020 13:23 Autor: Ljiljana Begović 0

RASTE OPTIMIZAM INVESTITORA U NEMAČKOJ Tržište se polako oporavlja, ali bankarski sektor je i dalje u krizi RASTE OPTIMIZAM INVESTITORA U NEMAČKOJ Tržište se polako oporavlja, ali bankarski sektor je i dalje u krizi
Očekivanja investitora koja se tiču nemačke ekonomije ponovo su osetno poboljšana u avgustu, pri čemu nadu u široki oporavak od krize, izazvane epidemijom korona... RASTE OPTIMIZAM INVESTITORA U NEMAČKOJ Tržište se polako oporavlja, ali bankarski sektor je i dalje u krizi

Očekivanja investitora koja se tiču nemačke ekonomije ponovo su osetno poboljšana u avgustu, pri čemu nadu u široki oporavak od krize, izazvane epidemijom korona virusa, ulivaju pre svih sektori okrenuti domaćem tržištu.

Nemački ekonomski institut ZEW objavio je podatke koristeći svoj indeks očekivanja investitora za najjaču evropsku ekonomiju  u narednih šest meseci. Indeks instituta porastao je u avgustu za 12,2 boda u odnosu na jul, na 71,5 bodova.

Ocena aktuelnog stanja u avgustu skoro je nepromenjena u odnosu na prošli mesec, iskazana u padu odgovarajućeg indeksa za 0,4 boda, na minus 81,3 boda.

Foto: Pixabay.com

„Nada u brzi ekonomski oporavak ponovo je ojačala, dok se ocena aktuelnog stanja sporo poboljšava“, konstatovao je direktor instituta Ačim Vambah (Achim Wambach).

„Procene o pojedinim sektorima pokazuju da stručnjaci polaze od pretpostavke o širokom oporavku pre svega onih sektora koji su okrenuti domaćem tržištu“, dodaje Vambah. Ipak stručnjake zabrinjavaju izgledi za bankarski i sektor osiguranja.

„Na oprez pak pozivaju kontinuirano jako loša očekivanja poslovnih rezultata banaka i osiguravajućih društava u narednih šest meseci „, ističe direktor instituta ZEW, prenosi portal Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...