Uprkos povećanju prodaje na stranim tržištima

Raste pesimizam nemačkih izvoznika u metalnoj i papirnoj industriji

EUVesti

27.7.2021 14:36 Autor: Marko Miladinović 0

Raste pesimizam nemačkih izvoznika u metalnoj i papirnoj industriji Raste pesimizam nemačkih izvoznika u metalnoj i papirnoj industriji
Očekivanja nemačkih izvoznika bila su nešto niža tokom jula, pri čemu je indeks izvoznih očekivanja u proizvodnom sektoru, koji izračunava ekonomski institut IFO, skliznuo... Raste pesimizam nemačkih izvoznika u metalnoj i papirnoj industriji

Očekivanja nemačkih izvoznika bila su nešto niža tokom jula, pri čemu je indeks izvoznih očekivanja u proizvodnom sektoru, koji izračunava ekonomski institut IFO, skliznuo na 24,5 poena sa 25 bodova u junu.

Generalno posmatrano, nemački izvoz ipak i dalje ima veoma dobre rezultate. U većini industrija ispitanici se nadaju povećanju izvoza, navodi IFO u svom saopštenju, prenosi Tanjug.

Elektrotehnička i elektronska industrija očekuje značajan rast prodaje u inostranstvu, a identično raspoloženje vlada i među proizvođačima mašina i opreme, kao i u prehrambenoj industriji.

Nasuprot tome, u metalnoj industriji izvozna očekivanja nastavljaju da opadaju, iako njeni izvozni rezultati ukazuju na povećanje prodaje na stranim tržištima.

Nemački proizvođači automobila očekuju umereni porast izvoza, dok su očekivanja u industriji papira pretrpela znatan pad, navodi se u saopštenju instituta iz Minhena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...