RASTE PORODICA „ČUVARKUĆA“ Pravo na potvrdu domaćeg porekla i kvaliteta dobilo još 30 proizvoda

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

11.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RASTE PORODICA „ČUVARKUĆA“ Pravo na potvrdu domaćeg porekla i kvaliteta dobilo još 30 proizvoda RASTE PORODICA „ČUVARKUĆA“ Pravo na potvrdu domaćeg porekla i kvaliteta dobilo još 30 proizvoda
Još 30 prehrambenih i tekstilnih proizvoda dobilo je pravo na kolektivni žig „Čuvarkuća“ kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, čime je porodica „čuvarkuća“ porasla... RASTE PORODICA „ČUVARKUĆA“ Pravo na potvrdu domaćeg porekla i kvaliteta dobilo još 30 proizvoda

Još 30 prehrambenih i tekstilnih proizvoda dobilo je pravo na kolektivni žig „Čuvarkuća“ kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, čime je porodica „čuvarkuća“ porasla na 423 proizvoda, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Savet za odlučivanje o dodeli žiga je pravo na „Čuvarkuću“ dodelio za 11 prehrambenih proizvoda „Ukusi moga kraja“ kompanije „Merkator S“, šest prehrambenih proizvoda firme „Ishrana produkt“, tri vrste meda sa različitim dodacima kompanije „Hipberry and honey immunisier“, kao i za 10 tekstilnih proizvoda firme „Veritas group“.

Najviše „čuvarkuća“ je do sada dodeljeno prehrambenim proizvodima, žig su dobili i proizvodi metalskog, hemijskog, građevinskog i farmaceutskog sektora, a očekuje se širenje i na druge oblasti privrede.

Žig se dodeljuje na tri godine proizvodima koji u sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...