Jadran skuplji od Zagreba

Rastu cene stanova u Hrvatskoj

RegionVesti

10.7.2021 12:28 Autor: Miljan Paunović 0

Rastu cene stanova u Hrvatskoj Rastu cene stanova u Hrvatskoj
Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom kvartalu godine bile su 4,6 odsto više nego u tom razdoblju lane prema podacima Državnog zavoda za... Rastu cene stanova u Hrvatskoj

Cene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom kvartalu godine bile su 4,6 odsto više nego u tom razdoblju lane prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), piše Index.hr.

Time je nastavljen rast cena stambenih nekretnina na godišnjem nivou, koji u Hrvatskoj traje od drugog tromesečja 2017. godine.

Međutim, rast od 4,6 odsto istovremeno je najniži od drugog tromesečja 2018. godine, kada je zabeležen porast od 4,5 procenata, dok je najveći rast cena stambenih nekretnina zabeležen u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cene porasle 10,4 odsto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Po podacima DZS za prvo tromesečje ove godine, cene novogradnje su porasle 5,3 procenta u odnosu na prvo tromesečje 2020. godine, dok su cene postojećih stambenih objekata bile više za 4,6 odsto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjem nivou cene stambenih objekata u Zagrebu porasle u proseku 3,3 odsto, dok se na Jadranu i ostalim područjima beleži stopa rasta od 5,9 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...