U okviru klimatskog foruma G20

Razvojne banke da usklade davanja s Pariskim sporazumom, poručuje Jelen

EkologijaManifestacijeSvetU fokusuVesti

11.7.2021 14:29 Autor: Marko Miladinović 0

Razvojne banke da usklade davanja s Pariskim sporazumom, poručuje Jelen Razvojne banke da usklade davanja s Pariskim sporazumom, poručuje Jelen
Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila je da će podstaći velike multilateralne razvojne banke da povećaju svoje ambicije u vezi s ulaganjima... Razvojne banke da usklade davanja s Pariskim sporazumom, poručuje Jelen

Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) izjavila je da će podstaći velike multilateralne razvojne banke da povećaju svoje ambicije u vezi s ulaganjima u programe koji doprinose poboljšanju klimatskih uslova i da ubrzaju rokove za podršku Pariskom sporazumu.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da zajmodavci koji daju novac za razvoj, uključujući i Svetsku banku, treba da pojačaju napore da podstaknu više investicija u privatnom sektoru namenjenih poboljšanju klimatskih uslova, prenosi agencija Reuters.

„Planiram da u kratkom roku sazovem šefove MDB (multilateralnih razvojnih banaka) kako bismo artikulisali svoja očekivanja da one što hitnije usklade svoje portfelje sa Pariskim sporazumom i ciljevima nulte emisije ugljenik-dioksida“, rekla je Jelen u okviru klimatskog foruma G20.

Američka ministarka finansija je dodala da se od banaka očekuju potezi koji bi doprineli efikasnijoj mobilizaciji privatnog kapitala kako bi zemlje u razvoju mogle da imaju više koristi od obećanja privatnog sektora za podršku klimatskim i održivim investicijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...