CRNOGORSKI UVOZ ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe iz Srbije, Nemačke i Kine

BiznisRegionVesti

17.4.2020 15:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CRNOGORSKI UVOZ ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe iz Srbije, Nemačke i Kine CRNOGORSKI UVOZ ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe iz Srbije, Nemačke i Kine
Spoljnotrgovinska razmena Crne Gore prošle godine iznosila je oko tri milijarde evra, a uvoz je bio oko šest puta veći od izvoza, podaci su... CRNOGORSKI UVOZ ŠEST PUTA VEĆI OD IZVOZA Najviše robe iz Srbije, Nemačke i Kine

Spoljnotrgovinska razmena Crne Gore prošle godine iznosila je oko tri milijarde evra, a uvoz je bio oko šest puta veći od izvoza, podaci su Zavoda za statistiku Monstat. Crna Gora je u 2019. najviše robe uvezla iz Srbije, Nemačke i Kine.

Spoljnotrgovinska razmena bila je najveća sa potpisnicama CEFTA i sa Evropskom unijom, saopštio je Monstat, a prenosi investitor.me. Izvoz robe 2019. iznosio je 415,5 miliona evra, dok je uvoz bio 2,6 milijardi evra.

Najveći spoljnotrgovinski partneri Crne Gore bili su Srbija (107,9 miliona evra), Mađarska (45 miliona evra) i Bosna i Hercegovina (29,8 miliona evra). Spoljnotrgovinska razmena Crne Gore zabeležila je u prošloj godini rast od 2,1 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...