DEFICIT BUDŽETA CRNE GORE 336 MILIONA EVRA Šest puta veći od planiranog

RegionVesti

4.6.2020 15:28 Autor: Julijana Vincan 1

DEFICIT BUDŽETA CRNE GORE 336 MILIONA EVRA Šest puta veći od planiranog DEFICIT BUDŽETA CRNE GORE 336 MILIONA EVRA Šest puta veći od planiranog
Deficit crnogorskog državnog budžeta projektovan je predlogom rebalansa na 335,889 miliona evra, što je 7,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP). Ukupni prihodi državnog budžeta... DEFICIT BUDŽETA CRNE GORE 336 MILIONA EVRA Šest puta veći od planiranog

Deficit crnogorskog državnog budžeta projektovan je predlogom rebalansa na 335,889 miliona evra, što je 7,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ukupni prihodi državnog budžeta predlogom rebalansa, projektovani su na 1,704 milijarde evra, dok su rashodi planirani na iznos 2,04 milijarde evra.

Rebalans budžeta, koji je crnogorsko Ministarsvo finansija moralo da uradi zbog ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, u četvrtak će biti razmatran na sednici Vlade. Prethodno će biti razmatran na Komisiji za ekonomsku politiku (KEP), tako da su moguće dodatne korekcije tokom sednice Vlade, saznaju Vijesti.

Ovogodišnjim budžetom, izvorni prihodi planirani su na 1,988 miljardi evra, a izdaci na 2,038 milijardi evra, dok je deficit bio oko 50 miliona evra. Vladine projekcije su bile da će zbog ekonomske krize državnoj kasi faliti oko 455 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...