FORTENOVA GRUPA STIČE KONTROLU NAD FIRMOM POSLOVNI SISTEMI MERCATOR Evropska komisija odobrila koncentraciju vlasništva

InvesticijeNovacRegionVesti

22.9.2020 13:36 Autor: Julijana Vincan 0

FORTENOVA GRUPA STIČE KONTROLU NAD FIRMOM POSLOVNI SISTEMI MERCATOR Evropska komisija odobrila koncentraciju vlasništva FORTENOVA GRUPA STIČE KONTROLU NAD FIRMOM POSLOVNI SISTEMI MERCATOR Evropska komisija odobrila koncentraciju vlasništva
Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom Fortenova grupa stiče kontrolu nad slovenačkom kompanijom Poslovni sistemi Mercator. Za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru... FORTENOVA GRUPA STIČE KONTROLU NAD FIRMOM POSLOVNI SISTEMI MERCATOR Evropska komisija odobrila koncentraciju vlasništva

Evropska komisija odobrila je nameru koncentracije kojom Fortenova grupa stiče kontrolu nad slovenačkom kompanijom Poslovni sistemi Mercator.

Za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju prijava je podnesena nadležnim lokalnim regulatornim telima za zaštitu tržišne konkurencije. Do sada su sva nacionalna tela, osim Komisije za konkurenciju Republike Srbije, odobrila koncentraciju, piše u saopštenju.

„Raduje nas ova odluka EK da odobri prenos Mercatora sa Agrokora na Fortenova grupu. Verujemo da će uskoro uslediti i odobrenje srpske Komisije“, istakao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Foto: Wikipedia.org

On je dodao da se time otvara put da se prenos Mercatora realizuje do kraja ove godine, kao i da maloprodaja Fortenova grupe od 2021. godine na tržištu nastupi kao zajednička, regionalna grupacija.

„Njeno poslovanje je u interesu svih – od zaposlenih preko dobavljača i deoničara, do ukupnog privrednog okruženja u nacionalnim državama, ali i na prostoru celog regiona“, izjavio je Peruško.

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatora, takođe je naglasio da je ovo odobrenje izuzetno važan korak.

„Snažan vlasnik će Mercatoru omogućiti dalji rast i razvoj i podržati strateške projekte Mercatora, uključujući investiciju u novi logistički centar u Ljubljani vrednu 130 miliona evra“, napomenuo je Čizmić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...