I DALJE RASTE BROJ OBOLELIH U REGIONU U Sloveniji borba sa virusom u domovima za stare

IzdvajamoRegionVesti

13.4.2020 10:14 Autor: Ljiljana Begović 0

I DALJE RASTE BROJ OBOLELIH U REGIONU U Sloveniji borba sa virusom u domovima za stare I DALJE RASTE BROJ OBOLELIH U REGIONU U Sloveniji borba sa virusom u domovima za stare
U Crnoj Gori registrovan je jedan novi slučaj zaraze korona virusom, a reč je o obolelom iz Podgorice koji je kontakt prethodno poznatog slučaja,... I DALJE RASTE BROJ OBOLELIH U REGIONU U Sloveniji borba sa virusom u domovima za stare

U Crnoj Gori registrovan je jedan novi slučaj zaraze korona virusom, a reč je o obolelom iz Podgorice koji je kontakt prethodno poznatog slučaja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.U Crnoj Gori su do sada od korona virusa obolele 273 osobe, dok je najviše zaraženih u Podgorici – 146.

U Sloveniji je umrlo još troje obolelih, urađena su 572 testa na korona virus i otkriveno je 53 novozaraženih, objavila je slovenačka vlada. Broj ukupno zaraženih popeo se na 1.205, a umrlih na 53, mesec dana nakon što je 12. marta proglašena epidemija, prenosi Hina. Od početka hospitalizacije prvih bolesnika, ukupno je iz bolnica otpušteno 150 oporavljenih osoba. I dalje je najveći problem sa kojim se susreću zdravstvene vlasti epidemija u domovima za starije osobe koja još nije zaustavljena, a oko trećine ukupno obolelih dolazi iz tih ustanova, uključujući korisnike domova kao i njihovo osoblje.

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabeleženo 66 novozaraženih korona virusom, dvoje ljudi je preminulo. Broj zaraženih porastao je na 1600, a umrlih sa dva nova slučaja na 23, dok je oporavljenih u ovom trenutku ukupno 373, objavio je Nacionalni krizni štab. Na respiratorima su 34 bolesnika, dvoje novih, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

U Severnoj Makedoniji prijavljeno je 68 novoobolelih od korona virusa, što ukupno čini broj od 828 slučajeva, što je u odnosu na ostatak Evrope niska stopa obolevanja, izjavio je epidemiolog Vladimir Mikikj.On je rekao da je najviše obolelih u Skoplju, 312, a da je Debar sa 176 slučajeva, grad sa procentualno najvećom stopom zaraženih u odnosu na 100.000 stanovnika. Do sada su u Severnoj Makedoniji od korona virusa preminule 34 osobe.

Devet novoobolelih od korona virusa potvrdio je Klinički centar u Sarajevu. U BiH je trenutno pozitivno 1.018 osoba. Broj oporavljenih do sada je 193, dok je 39 osoba preminulo od posledica korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...