Početna cena skoro 12 miliona evra

Javni poziv za kupovinu zemljišta iz stečaja na Luštici

BiznisRegion

9.10.2024 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Javni poziv za kupovinu zemljišta iz stečaja na Luštici Javni poziv za kupovinu zemljišta iz stečaja na Luštici
Stečajna uprava objavila je prvi javni poziv za prodaju imovine kompanije Signature investments Montenegro iz Herceg Novog. Reč je o zemljištu ukupne površine 111.388... Javni poziv za kupovinu zemljišta iz stečaja na Luštici

Stečajna uprava objavila je prvi javni poziv za prodaju imovine kompanije Signature investments Montenegro iz Herceg Novog.

Reč je o zemljištu ukupne površine 111.388 kvadrata, a početna cena je 11,9 miliona evra.

Kako je naznačeno, zemljište je neizgrađeno, nalazi se na poluostrvu Luštica na KO Mrkovi, a na njemu je planirana gradnja turističkog rizorta visoke kategorije, piše eKapija.

U tenderskoj dokumentaciji navodi se da nad zemljištem postoji više evidentiranih tereta, hipotekarnih zaduženja, i zabeležba poreskog potraživanja.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 29. oktobra do 13 sati. Njihovo otvaranje održaće se dan kasnije sa početkom u 11 časova.

Prema ranijem projektu, kompanija Signature investments Montenegro planirala je da razvije turističko naselje na Luštici, na istočnoj litici plaže Dobreč.

Lokacija se nalazi u centralnom delu brdovite strane, neposredno iznad obalnog područja koji je ograničen za bilo kakvu gradnju i ima spektakularan pogled na okolni zaliv, otvoreno more, tvrđavu Mamula, kao i pogled na poluostrvo Prevlaka i granicu sa Hrvatskom. U okviru kompleksa bila je predviđena izgradnja hotela i apartmana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.