PUSTO HRVATSKO PRIMORJE Dve trećine privatnih smeštaja i hotela bez ijednog gosta

BiznisRegionTurizam

28.6.2020 11:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PUSTO HRVATSKO PRIMORJE Dve trećine privatnih smeštaja i hotela bez ijednog gosta PUSTO HRVATSKO PRIMORJE Dve trećine privatnih smeštaja i hotela bez ijednog gosta
Od ukupno 107.633 iznajmljivača smeštaja, barem jedno noćenje zabeležilo je njih 35.958 što je udeo od 33,4 odsto, a ostatak u prvih pet meseci... PUSTO HRVATSKO PRIMORJE Dve trećine privatnih smeštaja i hotela bez ijednog gosta

Od ukupno 107.633 iznajmljivača smeštaja, barem jedno noćenje zabeležilo je njih 35.958 što je udeo od 33,4 odsto, a ostatak u prvih pet meseci i 24 dana u svojim jedinicama nije ugostio nijednog gosta.

Dve trećine iznajmljivača smeštaja nije prodalo nijedno noćenje ove godine, prenosi “Jutarnji list”. Prema podacima iz eVisitora, od početka godine do 26. juna čak 67 odsto privatnih iznajmljivača u svojim smeštajnim objektima nije zabeležio nijedno noćenje.

Dodatno, njih 3.815 imalo je promet manji od sedam noćenja, što pokazuje da će ova godina, a sasvim sigurno i one koje dolaze, biti pravi izazov za domaći turizam, navodi zagrebački dnevnik.

Prema podacima iz eVisitora, do 27. juna turistički promet beleži se u 622 od ukupno 1.171 hotela, što čini tek nešto malo više od 50 odsto kapaciteta. Ni u hostelima nije mnogo bolja situacija – od njih 355, promet su zabeležili samo njih 21 odsto, odnosno 78 objekata, piše “Jutarnji list”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...