SAMO CVRKUT PTICA Kazne i do 10.000 evra za buku

BiznisRegionTurizamVesti

30.6.2020 14:44 Autor: Julijana Vincan 2

SAMO CVRKUT PTICA Kazne i do 10.000 evra za buku SAMO CVRKUT PTICA Kazne i do 10.000 evra za buku
Skupština Opštine Ulcinj u ponedeljak je donela Odluku o Akustičnim zonama, po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju „Tihe zone u prirodi“, saopšteno... SAMO CVRKUT PTICA Kazne i do 10.000 evra za buku

Skupština Opštine Ulcinj u ponedeljak je donela Odluku o Akustičnim zonama, po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju „Tihe zone u prirodi“, saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.

Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju, koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj meri remetile red i mir, piše Sharemontenegro.me, a prenosi Investitor.me.

Foto: Pixabay.com

Od sada je najviši granični nivo buke na Adi Bojani u nivou jačine zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica.Ovo će značiti da je kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepoštovanje odluke kaznene odredbe biće primerene novčanim kaznama do 10.000 evra. Uvereni smo da će lokalna vlast zajedno sa vlasnicima kućica brižno raditi na implementaciji ove odluke“, navodi se u saopštenju.

Kako zaključuju, Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svet koji je jedinstven na ovom prostoru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...