SMIRUJE SE EPIDEMIJA U REGIONU Crna Gora dva dana bez novoobolelih, u Sloveniji počinje testiranje dece

RegionVesti

28.4.2020 10:14 Autor: Ljiljana Begović 1

SMIRUJE SE EPIDEMIJA U REGIONU Crna Gora dva dana bez novoobolelih, u Sloveniji počinje testiranje dece SMIRUJE SE EPIDEMIJA U REGIONU Crna Gora dva dana bez novoobolelih, u Sloveniji počinje testiranje dece
Dva dana zaredom u Crnoj Gori nema obolelih od Covid-19, a broj oporavljenih veći je nego broj onih koji su još inficirani novim korona... SMIRUJE SE EPIDEMIJA U REGIONU Crna Gora dva dana bez novoobolelih, u Sloveniji počinje testiranje dece

Dva dana zaredom u Crnoj Gori nema obolelih od Covid-19, a broj oporavljenih veći je nego broj onih koji su još inficirani novim korona virusom. Direktor Instituta za javno zdravlje Senad Begić najavio je još šire testiranje građana na korona virus i to na javnim površinama. On je rekao da ta ustanova planira da proširi strategiju uzorkovanja i da će krenuti sa testiranjem u zajednici u svim opštinama, prenose „Vijesti“. Od početka epidemije u Crnoj Gori je zabeležen 321 slučaj oboljevanja od korona virusa, umrlo je sedam osoba i oporavilo se 189.

Kao deo nacionalnog istraživanja o prevalenciji Covid-19, u Sloveniji će početi testiranje dece na korona virus. Portparol vlade Jelko Kacin izjavio je da će brisevi brzo biti gotovi i da će rezultati biti dostupni nakon prvomajskih praznika. Treba testirati najmanje 1.500 dece kako bi uzorak bio što reprezentativniji, piše „Delo“. U Sloveniji su od početka epidemije zabeležena 1.402 slučaja zaraze, umrle 83, a oporavila se 221 osoba.

U Hrvatskoj  je zabeleženo devet novih slučajeva zaraze Covid-19,  četiri osobe su umrle, uključujući troje štićenika domova za starije. Broj zaraženih  u Hrvatskoj porastao je na ukupno 2039, umrlih na 59, a oporavljenih na 1.166, potvrdio je Nacionalni štab civilne zaštite. Hrvatska je ušla i u prvu fazu popuštanja mera. Otvorene su prodavnice izvan trgovačkih centara i sa radom je počeo javni prevoz.

U Severnoj Makedoniji od početka epidemije od korona virusa obolelo je 1.399 osoba, 65 je umrlo, oporavilo se 565 pacijenata. Makedonski ministar zdravlja Venko Felipče predložio je da za prvomajske praznike u celoj zemlji bude uveden policijski čas od petka do ponedeljka. “Naravno, građani ne žele da sede kod kuće, ko bi voleo da sedi tri dana zatvoren, ali postoji razlog zašto se to predlaže“ izjavio je Felipče, prenosi „Nova Makedonija“.

U protekla 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminula su dva pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Sa ova dva smrtna slučaja, do sada su u Bosni i Hercegovini preminule 62 osobe koje su bile pozitivne na korona virus, ukupno je obolelih 1.565, do sada se oporavilo 659 osoba.

  • Tina

    23.2.2021 #1 Author

    Valjda treba da prodje ipak neko vreme da se vide efekti vakcinacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...