REGIONALNI KONKURS KOMPANIJE BASF Traži se najbolje rešenje mladih inovatora za smanjenje zagađenja vazduha

EkologijaRegionU fokusuVesti

2.11.2020 14:54 Autor: Marko Miladinović 0

REGIONALNI KONKURS KOMPANIJE BASF Traži se najbolje rešenje mladih inovatora za smanjenje zagađenja vazduha REGIONALNI KONKURS KOMPANIJE BASF Traži se najbolje rešenje mladih inovatora za smanjenje zagađenja vazduha
U okviru najvećeg regionalnog konkursa iz oblasti održivog razvoja, BASF Start-up Science, domaći inovatori imaće priliku da predstave svoja rešenja za problem zagađenja vazduha... REGIONALNI KONKURS KOMPANIJE BASF Traži se najbolje rešenje mladih inovatora za smanjenje zagađenja vazduha

U okviru najvećeg regionalnog konkursa iz oblasti održivog razvoja, BASF Start-up Science, domaći inovatori imaće priliku da predstave svoja rešenja za problem zagađenja vazduha u regionu. Za najbolju ideju obezbeđena su bespovratna sredstva za realizaciju u iznosu od najmanje 5.000 evra.

Iz organizacionog tima hemijske kompanije BASF napominju da je, zbog velikog interesovanja, produžen rok za dostavljanje prijava.

„U sve četiri države koje su obuhvaćene konkursom vlada veliko interesovanje i do sada smo primili mnogo prijava. Neki startapovi su već iskusni na ovakvim konkursima, i ovo vide kao priliku da svoj proizvod plasiraju na tržište. Drugi tek razvijaju ideju, pa im je, osim novca, potrebno mentorstvo. Sve u svemu, potvrdilo se da je ovo region u kom stvara mnogo talentovanih i inovativnih ljudi i zato pozivamo startapove koji eventualno nisu stigli da konkurišu da svoje ideje prijave do 15. novembra u ponoć”, ističe Simon Franko, direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

Iz BASF podsećaju da se na konkurs mogu prijaviti startapovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije i da je osnovni uslov za učešće da prijavljena ideja, direktno ili indirektno, doprinosi smanjenju zagađenja vazduha u regionu.

„Javna prezentacija ideja zakazana je za decembar, kada će stručni žiri doneti finalnu odluku o nagradi. On se može opredeliti da finansira nekoliko najboljih ideja do njihove realizacije, da ponudi profesionalno mentorstvo ili odobri dodatni budžet. Kakva god da bude odluka žirija, startap koji bude imao najvišu zbirnu ocenu zasigurno dobija novčanu nagradu. Taj novac kasnije može biti upotrebljen na način na koji inovatori smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje”, objašnjava Franko.

Direktor kompanije za region ističe da je ideja konkursa da podrži sve one koji imaju dobre ideje, a nemaju novčanih sredstava da te zamisli realizuju.

„BASF ima najveći odsek za istraživanje i razvoj u Evropi i može da podrži razvoj startapa do kraja, bilo da se radi o izumima za prečišćavanje vazduha, smanjenje izduvnih gasova ili ekološkim alternativama za prevoz”, zaključuje Franko.

Pravo učešća na konkursu BASF Start-up Science imaju startap ideje pojedinaca ili timova od 18 do 35 godina starosti, a projekat može biti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...