REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA INTESA INVESTA Vrednost ukupne imovine investicionih fondova dostigla 104 miliona evra

BankeNovacSrbijaVesti

7.12.2020 12:54 Autor: Julijana Vincan 0

REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA INTESA INVESTA Vrednost ukupne imovine investicionih fondova dostigla 104 miliona evra REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA INTESA INVESTA Vrednost ukupne imovine investicionih fondova dostigla 104 miliona evra
Društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom, Intesa Invest iz Beograda, objavilo je da je ostvarilo rekordne rezultate poslovanja, uprkos pandemiji korona... REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA INTESA INVESTA Vrednost ukupne imovine investicionih fondova dostigla 104 miliona evra

Društvo za upravljanje otvorenim investicionim fondom sa javnom ponudom, Intesa Invest iz Beograda, objavilo je da je ostvarilo rekordne rezultate poslovanja, uprkos pandemiji korona virusa.

„Ukupna imovina investicionih fondova pod upravljanjem Intesa Invest dostigla je istorijski najveću vrednost od preko 104 miliona evra. Takođe, i svi ostali poslovni pokazatelji na kraju novembra su bili na istorijskim maksimumima: tržišno učešće je preko 26 odsto, a vrednost investicione jedinice Intesa Invest Comfort Euro fonda, krajem novembra je dostigla vrednost od 8,94 evra, dok je vrednost investicione jedinice Intesa Invest Cash Dinar fonda iznosila 1.057,42 dinara“, navodi se u saopštenju.

Pored zapaženih rezultata, kako je istaknuto, Intesa Invest u svojoj ponudi ima novi model ulaganja slobodnih sredstava u evrima, sa ciljem ostvarivanja stabilnog prinosa, uz najviši nivo stabilnosti uloženih sredstava. Dodaje se da je Intesa Invest Cash Euro UCITS fond namenjen fizičkim i pravnim licima zainteresovanim za najoptimalniji način upravljanja viškom likvidnih sredstava u evrima, uz najniži stepen investicionog rizika.

„Intesa Invest već dve godine uspešno opravdava poverenje svojih klijenata kada je investiranje u tržište kapitala u pitanju, o čemu svedoči i podatak da je imovina investicionih fondova pod upravljanjem premašila 100 miliona evra u kratkom roku, na šta smo posebno ponosni“, izjavio je izvršni direktor Intesa Invest, Srđan Maletić.

Berza i tim
Foto: Pixabay

On je dodao da, vodeći računa o potrebama i zahtevima klijenata, pored fondova kojima trenutno upravljaju, Intesa Invest Comfort Euro i Intesa Invest Cash Dinar, kreirali su i novi Intesa Invest Cash Euro fond, koji je organizovan kao fond očuvanja vrednosti imovine.

„Za naše klijente veoma je značajno da je likvidnost garantovana, odnosno, po želji mogu podneti zahtev za otkup svih ili dela investicionih jedinica koje poseduju, uz brzu isplatu uloženih sredstava“, kazao je Maletić.

Naglasio je da rekordne vrednosti imovine pod upravljanjem, kao i rekordne vrednosti investicionih jedinica tih fondova, novi projekti i rezultati koje su postigli u prethodnom periodu predstavljaju podstrek i motivaciju da nastave dalje, vodeći se najvišim korporativnim vrednostima na kojima, kako kaže, počiva cela njihova grupacija.

„Uveren sam da će novi investicioni fond biti prepoznat kao odličan proizvod za klijente koji žele da plasiraju višak svojih likvidnih sredstava u evrima i na kratak rok, uz visok nivo sigurnosti i stabilnosti uloženih sredstava“, zaključio je Maletić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...