Zahtev za sklapanje poznatih modela automobila u Francuskoj

Renaultovi sindikati pokrenuli peticiju na internetu

AutomobiliLifestyleVesti

24.5.2021 19:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Renaultovi sindikati pokrenuli peticiju na internetu Renaultovi sindikati pokrenuli peticiju na internetu
Sindikat CGT Renault zahteva da se sklapanje modela Dacia Sandero i Renault Clio obavljaju i u Francuskoj. Naime, ovi modeli poznatog automobila trenutno se... Renaultovi sindikati pokrenuli peticiju na internetu

Sindikat CGT Renault zahteva da se sklapanje modela Dacia Sandero i Renault Clio obavljaju i u Francuskoj. Naime, ovi modeli poznatog automobila trenutno se proizvode u Rumuniji i Maroku, piše Romania-insider.

Pokretanjem peticije na internetu, sindikat podstiče „rebalansiranje obima proizvodnje“, tako da se montaža vrši bliže tržištima.

„Drugu godinu zaredom Dacia Sandero bio je omiljeni automobil Francuza. Ali ovo vozilo se ne proizvodi u Francuskoj! Jedna trećina modela Dacia Sandero i Dacia Duster proizvedenih na istoku uvozi se u Francusku „, tvrde sindikati.

Ideja za koju se zalažu sindikati CGT Renault dolazi na osnovu mnogo preciznijeg i jasnijeg plana generalnog menadžera francuske grupe Lus d Meo (Luce de Meo) na ime plana Renaulution-a, koji obezbeđuje smanjenje troškova, a ne dodatne troškove (generisane višim troškovima rada u Francuskoj).

Sindikat  pokušava da pronađe rešenja kako bi zaštitio radna mesta zaposlenih u Francuskoj, piše Romania-insider.

  • Zorica S.

    24.5.2021 #1 Author

    Naravno,treba cuvati evropsko trziste i fabricka postrojenja.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...