Digitalni sertifikati ponovo dostupni

Rešen problem srpskih turista u grčkim lukama

BiznisRegionSrbijaTurizamVesti

23.7.2021 11:37 Autor: Marko Andrejić 0

Rešen problem srpskih turista u grčkim lukama Rešen problem srpskih turista u grčkim lukama
Problem koji su naši turisti u nekim grčkim lukama imali sa očitavanjem kju ar kodova na digitalnim sertifikatima o vakcinaciji je rešen, izjavila je... Rešen problem srpskih turista u grčkim lukama

Problem koji su naši turisti u nekim grčkim lukama imali sa očitavanjem kju ar kodova na digitalnim sertifikatima o vakcinaciji je rešen, izjavila je za Tanjug ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je objasnila da je problem nastao zato što Grčka, zbog epidemiološke situacije u ovoj zemlji, svake nedelje uvodi nova pravila, a desilo se i da je u međuvremenu i Evropska unija pustila u rad svoju aplikaciju za očitavanje, koja se ne odnosi na naše zelene sertifikate, čak ni na sertifikate nekih zemalja članica EU.

„Problema je bilo u lukama Uranopoli i Tripiti jer su i grčke lučke vlasti počele da očitavaju digitalne sertifikate. Zbog toga i puštanja aplikacije EU došlo je do tehničkih problema, delom izazvanih i nedovoljnom koordinisanošću samih grčkih vlasti, ali kako je objavio i grčki ministar turizma problem je rešen“, kaže Tatjana Matić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...