Sedište nove firme biće u Hrvatskoj

Rimac preuzima Bugatti

AutomobiliLifestyleRegionVesti

5.7.2021 20:37 Autor: Marko Miladinović 1

Rimac preuzima Bugatti Rimac preuzima Bugatti
Kompanija Rimac Automobili iz Hrvatske preuzima čuveni brend luksuznih automobila Bugatti. Vlasnik i osnivač Mate Rimac saopštio je da će njegova kompanija od sada... Rimac preuzima Bugatti

Kompanija Rimac Automobili iz Hrvatske preuzima čuveni brend luksuznih automobila Bugatti. Vlasnik i osnivač Mate Rimac saopštio je da će njegova kompanija od sada biti preimenovana u Rimac Grupa, jer će imati više odvojenih poslovnih jedinica, preuzimanjem Bugattija.

Iz Rimac Automobila su poručili da se radi o „prelomnom događaju u istoriji kompanije“, a potez koji je danas postao javan opisuju kao „udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugatti Automobiles, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju“, izveštava Index.hr.

Za samo 10 godina, Rimac Automobili su napredovali od startapa i „jednog čoveka u garaži“ do regionalno značajne kompanije koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, sve do kreiranja nove ćerke firme Bugatti Rimac d.o.o., koju formira u saradnji s kompanijama Porsche i Volksvagen Group, a u kojoj će imati većinsko vlasništvo.

Rimac Grupa će biti najveći deoničar nove kompanije, s udelom od 55 odsto. Mate Rimac će zadržati postojeći udeo u Rimac Grupi od 37 procenata, u kojoj će Porsche ostati na udelu od 24 odsto, Hyundai Motor Group na 12 odsto, a ostali investitori na 27 procenata ukupno.

Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije Rimac Bugatti.

Bugatti i Rimac nastaviće da nastupaju na tržištu kao zasebni brendovi, i zadržaće postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj, piše Index.hr i prenosi Tanjug.

  • Anna

    5.7.2021 #1 Author

    Svaka čast kompaniji Rimac

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...