Poreska uprava podseća dužnike na obavezu izmirivanja duga

Rok za plaćanje rate odloženih poreza i doprinosa ističe 12. aprila

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

9.4.2021 19:31 Autor: Ljiljana Begović 1

Rok za plaćanje rate odloženih poreza i doprinosa ističe 12. aprila Rok za plaćanje rate odloženih poreza i doprinosa ističe 12. aprila
Nakon prve dve rate, došlo je vreme da preduzetnici plate i treću ratu za odložene poreze i doprinose. Poreska uprava Srbije, u tom smislu,... Rok za plaćanje rate odloženih poreza i doprinosa ističe 12. aprila

Nakon prve dve rate, došlo je vreme da preduzetnici plate i treću ratu za odložene poreze i doprinose. Poreska uprava Srbije, u tom smislu, podseća poreske obveznike koji su ostvarili pravo na odlaganje plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u vreme pandemije korona virusa da rok za uplatu treće rate ističe u ponedeljak, 12. aprila.

„Privrednici i preduzetnici  koji ne budu u roku izmirili ratu, izgubiće pravo na odlaganje plaćanja obaveza po osnovu poreza i doprinosa, odnosno celokupni preostali poreski dug im dospeva danom gubitka prava na odlaganje plaćanja“, navode u Poreskoj upravi.

Svi dužnici mogu dobiti dodatne informacije o poreskim obavezama, preko kontakt centra Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 filijala u Srbiji.

Foto: Shutterstock

Podsetimo, Vlada Srbije donela je, odmah nakon izbijanja pandemije, Uredbu o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti Covid-19.

Uredbom je određeno da se plaćanje ukupnog iznosa dospelih poreskih obaveza odlaže na najviše 24 jednake mesečne rate čini zbir obaveza po osnovu poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada, kao i poreza i doprinosa na ličnu zaradu preduzetnika i preduzetnika poljoprivrednika, odnosno zbir akontacija poreza na dobit pravnih lica, odnosno zbir akontacija poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade i preduzetnike druga lica, odnosno zbir akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade.

  • Zorica S.

    9.4.2021 #1 Author

    Prvo porez,pa sve ostalo….samo se u Srbiji odlaze placanje poreza….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...