RUSIJA RATIFIKOVALA SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU EAEU I SRBIJE Liberalizacija u skladu sa standardima STO

IzdvajamoSvetVesti

3.11.2020 13:59 Autor: Julijana Vincan 3

RUSIJA RATIFIKOVALA SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU EAEU I SRBIJE Liberalizacija u skladu sa standardima STO RUSIJA RATIFIKOVALA SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU EAEU I SRBIJE Liberalizacija u skladu sa standardima STO
Savet Ruske Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, ratifikovao je sporazum o zoni slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Republike Srbije. Sporazumom potpisanim u Moskvi... RUSIJA RATIFIKOVALA SPORAZUM O SLOBODNOJ TRGOVINI IZMEĐU EAEU I SRBIJE Liberalizacija u skladu sa standardima STO

Savet Ruske Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, ratifikovao je sporazum o zoni slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Republike Srbije.

Sporazumom potpisanim u Moskvi 25. oktobra 2019. godine definisana su glavna pravila u trgovini između država članica EAEU i Srbije, u skladu sa standardima Svetske trgovinske organizacije (STO), prenosi Tanjug navode agencije Tass.

spoljnotrgovinska razmena kamionima
Foto: Pixabay.com

Dokument obavezuje strane potpisnice da liberalizuju međusobnu trgovinu u skladu sa odredbama sporazuma i pravilima STO u cilju uspostavljanja režima slobodne trgovine između EAEU i njenih država članica, s jedne strane, i Republike Srbije s druge strane.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...