Do kraja godine Pekingu će biti isporučeno četiri milijarde kilovati struje

Rusija razmatra povećanje izvoza električne energije u Kinu

SvetVesti

29.11.2021 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rusija razmatra povećanje izvoza električne energije u Kinu Rusija razmatra povećanje izvoza električne energije u Kinu
Moskva i Peking razmatraju mogućnost daljeg povećanja izvoza električne energije u Kinu, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak (Alexander Novak). Prema Novakovim... Rusija razmatra povećanje izvoza električne energije u Kinu

Moskva i Peking razmatraju mogućnost daljeg povećanja izvoza električne energije u Kinu, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak (Alexander Novak).

Prema Novakovim rečima, u Rusiji očekuju da će izvoz ove godine dostići oko četiri milijarde kilovati (kWh), prenosi Tanjug pozivajuči se na rusku agenciju TASS.

On je dodao da, istovremeno, ruski energetski holding Inter RAO i državna korporacija za elektromrežu u Kini razmatraju mogućnost daljeg povećanja obima izvoza električne energije iz Rusije u Kinu.

Kako piše Global Times, kineska Nacionalna komisija za reformu i razvoj pozvala je najveće proizvođače uglja u zemlji na dogovor o kontrolisanju cena ovog energenta, čija cena je konačno pala nakon uzleta uzrokovanog većom tražnjom. Sa septembarskih 158 dolara po toni, cena lignita sada iznosi 17 procenata manje, odnosno 131 dolar po toni, što je od velikog značaja u uslovima energetske krize.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...