PRODAJA HOTELA U IRSKOJ

Ruska investitorka zaradila milione

EUNekretnineNovacVesti

18.5.2021 19:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ruska investitorka zaradila milione Ruska investitorka zaradila milione
Zetland Capital, londonska firma za privatni kapital, kupila je hotel Morrison u Dablinu. Prodajna cena hotela nije objavljena, ali se u martu očekivalo da... Ruska investitorka zaradila milione

Zetland Capital, londonska firma za privatni kapital, kupila je hotel Morrison u Dablinu. Prodajna cena hotela nije objavljena, ali se u martu očekivalo da će transakcija vredeti više od 65 miliona evra. Hotel sa 145 spavaćih soba bio je u vlasništvu ruske milijarderke i investitorke Elene Baturine, koja ga je kupila od državne agencije NAMA (The National Asset Management Agency) 2012. godine za 22 miliona evra.

Ovo je druga velika prodaja hotela u Dablinu objavljena u poslednjih 10 dana.

Hotel Moxy Dublin City sa 157 kreveta, u mestu Sakvile, na početku ovog meseca prodala je grupa Midvest Holding porodice Spicer (Spitzer) za 35 miliona evra lancu hotela MHL Hotel Collection, prenosi Irish Times.

NAMA je preuzela kontrolu nad Morrisonom nakon što je zapao u dugove dok je bila u vlasništvu programera, pokojnog Hjua O’Regana (Hugh O’Regan). Hotel koji je dizajnirao Džon Roš (John Roch) bio je među prvim koji je NAMA prodala. Baturina je uložila blizu 10 miliona evra u obnovu imovine. Hotel trenutno posluje kao Doubletree, luksuzni brend sa četiri zvezdice u vlasništvu Hiltona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...