Hrvatska kompanija osmislila prvu franšiznu licencu u Evropi

Sada svako može da bude vlasnik bankomata – od ugostitelja do preduzetnika

BankeNovacRegionVesti

27.4.2021 08:31 Autor: Marija Jovanović 0

Sada svako može da bude vlasnik bankomata – od ugostitelja do preduzetnika Sada svako može da bude vlasnik bankomata – od ugostitelja do preduzetnika
Inovacijom hrvatske kompanije Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi, vlasnik bankomata od sada će moći da postane baš svako.... Sada svako može da bude vlasnik bankomata – od ugostitelja do preduzetnika

Inovacijom hrvatske kompanije Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi, vlasnik bankomata od sada će moći da postane baš svako.

Delatnost koja je dosad bila rezervisana samo za banke i finansijske institucije zahvaljujući njihovom rešenju sada je otvorena za sve – od ugostitelja i vlasnika poslovnih prostora do preduzetnika zainteresovanih za snažnije uključivanje u ovaj domen finansijskog poslovanja, objašnjavaju u kompaniji.

Ovo finansijsko-tehnološko rešenje objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate sa globalnim kartičarskim šemama kao što su Visa i MasterCard. Time se omugućava da bankomati rade ono što im i jeste svrha – prihvat kartica i isplatu novca.

Kartica i bankomat
Foto: Pixabay.com

Istovremeno, preduzetnicima se pruža mogućnost da na jednostavan način postanu vlasnici jednog ili više bankomata i pridruže se ekskluzivnom društvu pružaoca usluga u finansijskoj industriji. Početno ulaganje iznosi 8.000 evra i odnosi se na nabavku uređaja i prostora za postavljanje.

“Broj bankomata u Hrvatskoj od 2014. do 2019. godine povećan je za više od 60 odsto, a očekujemo da će uz Monestiqovu licencu taj broj nastaviti da se povećava”, kazao je Ivan Dušević, direktor kompanije Monestiq.

Prema njegovim rečima, ove godine Monestiq kreće sa hrvatskim tržištem, nakon čega kompanija planira širenje u Evropi. Kako slična mogućnost ne postoji na Starom kontinentu, iz kompanije su kazali da već imaju upite za franšizna prava iz Mađarske i Nemačke. Konačni cilj im je, kako ističu, izgradnja najvećeg franšiznog lanca bankomata u Evropi.

Kako je objasnio Dušević, na franšizeru je samo investicija kupovine bankomata i pronalazak lokacije za njegovo postavljanje. Sve drugo je briga kompanije, a to uključuje punjenje bankomata novcem, osiguranje uređaja i sredstava za rad, servisiranje i – ono najvažnije – procesuiranje transakcija.

„Ukratko, Monestiq služi kao veza između malih preduzetnika i titana finansijske industrije kao što su Visa ili MasterCard koje su osnova svetskog platnog prometa. Povezujemo vlasnike lokala, trgovina ili drugih poslovnih prostora sa složenim kartičarskih šemama i omogućavamo im upravljanje vlastitim bankomatima“, zaključuje Dušević.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...