SEAT LEON PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EVROPSKI AUTOMOBIL Do sada prodato 2,3 miliona španskog vozila

AutomobiliEULifestyleVesti

16.12.2020 12:45 Autor: Marko Miladinović 1

SEAT LEON PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EVROPSKI AUTOMOBIL Do sada prodato 2,3 miliona španskog vozila SEAT LEON PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EVROPSKI AUTOMOBIL Do sada prodato 2,3 miliona španskog vozila
Žiri sastavljen od novinara koji prate auto-industriju u 31 evropskoj zemlji izglasao je novu verziju modela Seat Leon kao najbolji automobil na kontinentu u... SEAT LEON PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EVROPSKI AUTOMOBIL Do sada prodato 2,3 miliona španskog vozila

Žiri sastavljen od novinara koji prate auto-industriju u 31 evropskoj zemlji izglasao je novu verziju modela Seat Leon kao najbolji automobil na kontinentu u ovoj godini.

U sedam decenija postojanja to je drugi put da je Seat dobio nagradu Autobest za najbolje evropsko vozilo. Seat Ateca je poneo ovu prestižnu titulu u 2017. godini.

Pun naziv nagrade „Best Buy Car of Europe 2021“ upućuje da glavni činilac u odlučivanju panela međunarodnih novinara predstavlja odnos cene i kvaliteta, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Novi Seat Leon je u potpunosti koncipiran, dizajniran i proizveden u pogonu kompanije u Barsleoni.

Model pod ovim imenom je u opticaju još od 2014. godine, a do danas je prodato više od 2,3 miliona primeraka. U ovom trenutku u ponudi su opcije sa benzinskim i dizel motorom, sa pogonom na tečni gas, kao i dve hibridne verzije.

Španski mediji s ponosom prenose uspeh svog nacionalnog mezimca, ističući da su povoljni rezultati u poslednjih nekoliko godina i potpuni oporavak nakon kraha usled Svetske ekonomske krize pre više od jedne decenije, posledica investicionog ulaganja u visini od 1,1 milijardu evra.

  • Irina

    16.12.2020 #1 Author

    Dobre vesti za Spaniju simpatican auto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...