SEDAM DANA BESPLATNO U ITALIJI Opština Filinjano poklanja 50 boravaka za oživljavanje turizma

BiznisEUTurizamVesti

11.7.2020 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SEDAM DANA BESPLATNO U ITALIJI Opština Filinjano poklanja 50 boravaka za oživljavanje turizma SEDAM DANA BESPLATNO U ITALIJI Opština Filinjano poklanja 50 boravaka za oživljavanje turizma
Pedeset besplatnih jednonedeljnih boravaka za posetioce u mestu Filinjano u italijanskom regionu Molize deo je inicijative za oživljavanje turizma, sektora koji je teško pogođen... SEDAM DANA BESPLATNO U ITALIJI Opština Filinjano poklanja 50 boravaka za oživljavanje turizma

Pedeset besplatnih jednonedeljnih boravaka za posetioce u mestu Filinjano u italijanskom regionu Molize deo je inicijative za oživljavanje turizma, sektora koji je teško pogođen pandemijom virusa Covid-19.

Projekat je pokrenula opština Filinjano sa oko 600 stanovnika u saradnji sa hotelom „Le Ginestre“ koji je omogućio 50 besplatnih sedmodnevnih boravaka u periodu od 17. jula do 25. septembra.

Foto: Printscreen youtube

Neophodno je da turisti zainteresovani za učešće u projektu nemaju prebivalište u regionu Molize niti da imaju rodbinu na tom području, što je jedan od načina da se podstakne turizam i promocija znamenitosti u toj oblasti.

Ovo su uslovi za ulazak u Italiju

Italija, jedna od prvih država pogođenih korona virusom, pokušava da spreči novi talas zaraze dolaskom putnika iz inostranstva, zbog čega je uvela niz pravila kojih se stranci moraju pridržavati, ali i zabranu ulaska iz zemalja koje su ocenjene visokorizičnim.

Na snazi su različite obaveze i zabrane u zavisnosti od zemlje porekla, a od obavezne izolacije izuzete su članice EU i zemlje Šengena, Velika Britanija, Andora, Monako, San Marino i Vatikan.

Ipak, za sve zemlje van te liste, ali i za građane EU koji su boravili poslednjih 14 dana u zemljama van područja EU i Šengena, na snazi je obaveza zdravstvenog nadzora i izolacije.

Građanima 14 država van EU, među kojima su Srbija i Crna Gora, dozvoljen je ulazak na teritoriju Italije, uz obavezu karantina od 14 dana.

Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Italije, izolacija „traje 14 dana i počinje odmah po ulasku u Italiju“, i dozvoljeno je kretanje „u najkraćem mogućem roku“ do mesta karantina, bez korišćenja javnog prevoza.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...