SLOVENAČKO OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO PLANIRA ŠIRENJE U REGIONU U fokusu srpsko i hrvatsko tržište

NovacRegionVesti

4.9.2020 10:46 Autor: Marija Jovanović 0

SLOVENAČKO OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO PLANIRA ŠIRENJE U REGIONU U fokusu srpsko i hrvatsko tržište SLOVENAČKO OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO PLANIRA ŠIRENJE U REGIONU U fokusu srpsko i hrvatsko tržište
Slovenačko osiguravajuće društvo Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje su im Hrvatska i Srbija, najavila je predsednica Uprave... SLOVENAČKO OSIGURAVAJUĆE DRUŠTVO PLANIRA ŠIRENJE U REGIONU U fokusu srpsko i hrvatsko tržište

Slovenačko osiguravajuće društvo Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje su im Hrvatska i Srbija, najavila je predsednica Uprave Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič. 

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske berze, predsednica Uprave Sava Re osiguranja osvrnula se na spomenutu najavu širenja i objasnila da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udela u zemljama u kojima već posluje, prenosi Seebiz.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz svoju filijalu Sava Osiguranje Hrvatska koja je prošlu poslovnu godinu završila sa bruto upisanom premijom od 202 miliona kuna i ne spada među deset najvećih osiguravača na ovom tržištu ni u segmentu životnih, ni u delu neživotnih osiguranja.  

Foto:Pixabay.com

Šest najvećih osiguravača u Hrvatskoj drži 73 odsto tržišta neživotnih osiguranja. U pokušaju povećanja tržišnog udela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje filijala u Hrvatskoj kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine. 

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali jedan je od najvećih slovenačkih osiguravača. Prošlu poslovnu godinu Sava Re zaključila je sa ukupnim prihodom od 640 miliona evra i dobiti od 50 miliona evra.  

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova nemačkog Allianza. Jedan od najvećih deoničara Save Re je rovinjska Adris grupa sa oko 20 odsto vlasništva. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...