Trgovinska razmena premašila milijardu evra

Slovenija važan spoljnotrgovinski partner Srbije

SrbijaVesti

18.2.2021 16:38 Autor: Marija Jovanović 0

Slovenija važan spoljnotrgovinski partner Srbije Slovenija važan spoljnotrgovinski partner Srbije
Trgovinska razmena Srbije i Slovenije u poslednjih deset godina konstantno raste. Uprkos krizi koju je izazvala pandemija korona virusa, u 2020. godini ona je... Slovenija važan spoljnotrgovinski partner Srbije

Trgovinska razmena Srbije i Slovenije u poslednjih deset godina konstantno raste. Uprkos krizi koju je izazvala pandemija korona virusa, u 2020. godini ona je premašila nivo od milijardu evra, rečeno je nakon sastanka ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i ambasadora Slovenije u Srbiji Damjana Berganta.

„Konstatovano je da je Slovenija jedna od najznačajnijih turističkih destinacija srpskih državljana i veoma važan spoljnotrgovinski partner, budući da u poslednjih deset godina Srbija i Slovenija beleže konstantan rast trgovinske razmene koja je dostigla obim od 1,167 milijardi evra, uprkos pandemijskim okolnostima“, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine.

Zvaničnici su izrazili očekivanje da će u narednom periodu biti sprovedena uspešna imunizacija, koja bi trebalo da omogući bolju privrednu i ekonomsku bilateralnu saradnju.

Tokom sastanka bilo je reči i o potencijalima banjskog turizma u Srbiji i mogućem partnerstvu dveju zemalja u razvoju ove turističke grane.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...